TusványosDübörögnek a koncertek a nagyszínpadon

2024. július 25., csütörtök, Közélet

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött Tusványos vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata.

  • Közönség a Bagossy Brothers Company tusványosi koncertjén. Fotó: MTI/Veres Nándor
    Közönség a Bagossy Brothers Company tusványosi koncertjén. Fotó: MTI/Veres Nándor

A közel egyhetes programsorozat nulladik, keddi napja a beköltözés és készülődés jegyében telt, míg este a Blahalouisiana nyitotta a koncertek sorát, őket a gyergyószentmiklósi származásúként „helyinek” minősülő Bagossy Brothers Company követte a fesztivál nagyszínpadán.

A rendezvénysorozatra kedden délután tömegesen érkeztek a résztvevők az Olt-parti fürdőváros kempingjébe. A szervezők a színpad előtti területet és a helyszíneket rendezték, estére a lacikonyhák, kifőzdék és sörcsapok is megnyitottak. A Magyar Kultúra Sátorban már délután koncertekkel, míg a Kriza János Csűrben kalotaszegi népzenével várták a táborozókat, kalotaszegi népdal- és néptáncoktatás zajlott. Kedd estére a közéleti beszélgetéseknek otthont adó rendezvénysátrakat is berendezték. Az idei kiadást 76 partnerszervezettel közösen szervezi az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács és a budapesti székhelyű Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány. 34 rendezvényhelyszínen mintegy 500 program várja az érdeklődőket, az előadók száma megközelíti az ezret.

A politikai beszélgetések mellett kulturális, szórakoztató programokból is nagy a kínálat, irodalmi, színházi események, népzene és táncház várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozat zenei nagyszínpadán, a Petőfi-színpadon vasárnap hajnalig tartanak a koncertek. Tegnap a Magashegyi Underground és a Honeybeast zenélt, ma Szabó Balázs Bandája és Ákos, pénteken Nagy Feró és a Beatrice, illetve a Magyar Rocklegendák: Kalapács József, Rudán Joe és Varga Miklós koncerteznek. Szombaton a 4S Street, illetve a Kowalsky meg a Vega zárja a fellépők sorát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1308
szavazógép
2024-07-25: Közélet - :

Tusványos, a béke szigete

Tiltakozni kell az erőszak és az agresszivitás eszkalációja ellen – mondta Németh Zsolt tegnap Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján. A Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke úgy fogalmazott: dráma, hogy megtörténhetett, hogy előre megfontolt ideológiai és politikai szándékkal rálőhettek az amerikai elnökjelöltre, Donald Trumpra, és néhány héttel korábban ugyanúgy rálőttek Robert Fico szlovák miniszterelnökre. Az erőszak és az agresszivitás eszkalációja megköveteli, hogy demonstráljanak, tiltakozzanak ez ellen. Ez elfogadhatatlan, és szembemegy mindazzal, amiért 33 éve elindították Tusványost – rögzítette a fideszes politikus.
2024-07-25: Közélet - Szekeres Attila:

Megy, mint a karikacsapás (Guzsalyasék kézművestábora)

Egy hét szünet után a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány ismét berendezkedett a Benedek-mezőn, a korábbi gyermektábor után ezúttal a 16 éven felüli ifjaknak és felnőtteknek szervezték a Nyári Kaláka Kézműves- és Alkotótábort.