Tanácsülés KézdivásárhelyenVita az ipari parkok kapcsán

2024. július 25., csütörtök, Közélet

A városi képviselők jó része online szavazott a kézdivásárhelyi tanács tegnapi ülésén, amely egyébként eléggé eseménytelennek bizonyult. A különfélék során viszont parázs vita alakult ki az ipari parkok ügyvezetőjének beszámolója kapcsán.

  • Fejér Áron (középen), az ipari parkok ügyvezetője. Fotó: Bartos Lóránt
    Fejér Áron (középen), az ipari parkok ügyvezetője. Fotó: Bartos Lóránt

A testületi ülésen jórészt formai döntések születtek, így területcseréről döntöttek, személyzeti változásra bólintottak rá, és minimális mértékben módosították a város költségvetését. A különfélék között napirenden szerepelt a kézdivásárhelyi Ipari Parkok Kft. ügyvezetőjének beszámolója, amit az előző ülésen Balázs Attila EMSZ-es tanácstag kérvényezett, miután tudomására jutott: felszólítottak egy cégtulajdonost, hogy vagy tevékenységbe kezd, vagy szerződést bontanak vele. Az érintett vállalkozó Imre Csaba, aki a választásokkor független polgármesterjelöltként, de az EMSZ támogatását élvezve szállt harcba a városvezetői székért.

Az ipari parkokat adminisztráló cég vezetője, Fejér Áron már elöljáróban tisztázta: minden egyes beszámolójában szerepelt az, hogy hány területet bérlő vagy foglaló (olyan cég is van, amely nem fizetett bért – szerk.) vállalkozás van, amely nem fejt ki tevékenységet. Hangsúlyozta, már januárban kiküldték az érintetteknek a haladékadási levelet, amelyben az szerepelt: amennyiben októberig nem tesznek lépéseket a tevékenység beindítása érdekében, kénytelenek lesznek szerződést bontani. A tanácstaggal vitába keveredő ügyvezető azt is kifejtette: nem csak Imre Csaba cégét szólította fel, hanem rajta kívül még három helyre ment levél, és a cégneveket is felsorolta. Az indulatossá váló vitának Dávid Sándor RMDSZ-es tanácstag és Szilveszter Szabolcs alpolgármester vetett véget, arra kérve Fejér Áront: következőkor táblázattal jelentkezzen az ülésen, amelyből kiderül, melyik cég mikor kötött szerződést, és az is legyen világos, hogy ki folytat tevékenységet.

A felszólított cégek egyébként a legrégebbi bérlők, de semmiféle tevékenységet nem folytattak a két park területén. Fejér Áron azt is hangsúlyozta: Balázs Attila állításával ellentétben – aki szerint nincs hely az ipari parkokban – a létesítmény továbbra is tud fogadni befektetőket, és arra kérte az önkormányzati képviselőt, ne terjesszen valótlan információkat. Az is elhangzott: az ipari parkban lévő cégek egy része lehetetlen helyzetben van, ugyanis akad, aki uniós forrásokból szeretne működni, de a bürokrácia malmai lassan őrölnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1314
szavazógép
2024-07-25: Közélet - Iochom István:

Evangelizációs napok Szentléleken

Szerdán kezdődött és vasárnap a 11 órától tartott hálaadó szentmisével ér véget a kézdiszentléleki Lau Do Egyesület által a római katolikus műemlék templom udvarán szervezett bejárós evangelizációs tábor. A szervezők partnere a Kézdiszentléleki Nők Egyesülete és az egyházközség.
2024-07-25: Magazin - :

Könnyítsd meg a dolgodat, válaszd a mosható falfestéket! /X/

Az építőiparban számtalan innovatív megoldással találkozunk, amelyek egyszerűbbé teszik az építést, felújítást, ilyen a mosható falfesték is, amely kisgyerekes családoknak, közintézményeknek, kórházaknak jó választást jelenthet.