Evangelizációs napok Szentléleken

2024. július 25., csütörtök, Közélet

Szerdán kezdődött és vasárnap a 11 órától tartott hálaadó szentmisével ér véget a kézdiszentléleki Lau Do Egyesület által a római katolikus műemlék templom udvarán szervezett bejárós evangelizációs tábor. A szervezők partnere a Kézdiszentléleki Nők Egyesülete és az egyházközség.

  • Ismerkednek a tábor résztvevői. A szerző felvétele
    Ismerkednek a tábor résztvevői. A szerző felvétele

 A táborban több mint százhúsz kézdiszentléleki, illetve ott született anyuka gyermekei vannak jelen húsz felnőtt segítő felügyelete mellett. A legkisebb résztvevő négyesztendős. A csapatok négy magyar szent – Szent István, Szent László, Szent Imre és Szent Gellért – köré csoportosulnak. A négy csoportvezető Bartók Enikő Mária, Marthi Enikő, Bartók Tímea és Molnár Éva pedagógusok.

Tegnap reggel a Pál Ferenc római katolikus plébános által celebrált szentmisén vettek részt, majd megtanulták a tábor himnuszát, és megkezdődött a kiscsoportos tevékenység. Délután szappanos játék következett, és az ebéd után, 16 óráig ismét kiscsoportos foglalkozás zajlott. A többi napon is hasonló lesz a napi program. Szombaton a gyermekek szüleikkel együtt gelencei zarándoklatra mennek, ahol megtekintik a műemlék templomot és szentmisén vesznek részt, majd a Szent Imre-plébániatemplomot nézik meg és közösen ebédelnek. Az evangelizációs napok vasárnap hálaadó szentmisével érnek véget.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1312
szavazógép
2024-07-25: Közélet - Szekeres Attila:

Megy, mint a karikacsapás (Guzsalyasék kézművestábora)

Egy hét szünet után a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány ismét berendezkedett a Benedek-mezőn, a korábbi gyermektábor után ezúttal a 16 éven felüli ifjaknak és felnőtteknek szervezték a Nyári Kaláka Kézműves- és Alkotótábort.
2024-07-25: Közélet - Bartos Lóránt:

Vita az ipari parkok kapcsán (Tanácsülés Kézdivásárhelyen)

A városi képviselők jó része online szavazott a kézdivásárhelyi tanács tegnapi ülésén, amely egyébként eléggé eseménytelennek bizonyult. A különfélék során viszont parázs vita alakult ki az ipari parkok ügyvezetőjének beszámolója kapcsán.