Para Mária akvarelljei a Vigadóban

2009. február 13., péntek, Közélet

Kovászna, Zabola és Sepsiszentgyörgy után Para Mária kovásznai amatőr festő Kézdivásárhelyen a Vigadó földszinti kiállítótermében mutatkozik be.

A mintegy negyven festményből, elsősorban akvarellből válogatott kiállítását népes közönség jelenlétében tegnap este Fülöp Magdolna nyitotta meg, méltatta a bemutatásra került munkákat, melyek legtöbbjén az amatőr festő szülőföldje szépséges tájait örökítette meg. A megnyitón közreműködött Ambrus Ágnes magyartanár, szakfelügyelő, aki Szilágyi Domokos Hegyek, fák, füvek című versét olvasta fel. A kiállítás március közepéig tekinthető meg. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-02-13: Közélet - x:

Kevesebb jut idén az oktatásnak (Készül Sepsiszentgyörgy költségvetése) — Fekete Réka

Tavalyhoz képest tizenöt százalékkal kevesebb jut anyagi költségekre, a beruházások terén elsőbbséget élveznek a már megkezdett munkálatok, újak megkezdése elsősorban ott lehetséges, ahol már készen van a tervezés. A Sepsiszentgyörgy polgármestere által tegnapra összehívott megbeszélésen többek között ezekről tájékoztatták a helyi óvodai és iskolai pénzügyi központok igazgatóit.
2009-02-13: Közélet - x:

Lopott gépkocsival

Tavaly újév napján lopták el Magyarországon azt a német gyártmányú személygépkocsit, melyet a rendőrök Sepsiszentgyörgyön azonosítottak.