Eventus Plus Egyesület

2009. február 14., szombat, Magazin

Eventus Plus Egyesület

Alakulás éve: 2007.

Tevékenységi terület: média, kultúra, ifjúság.

Küldetés: felkarolja a térségben a kulturális, szórakoztató célú kezdeményezéseket.

Az Eventus Plus Egyesületet öt elszánt fiatal alakította 2007-ben azzal a céllal, hogy Kovászna és Hargita megyének pozitív imázst alakítson ki. Az egyesület fontosnak tartja, hogy szoros kapcsolat alakuljon ki a helyi és regionális média, a rendezvényszervező irodák és civil szervezetek között azért, hogy a térségben minél színvonalasabb eseményeket, kulturális rendezvényeket szervezzenek. A szervezet működteti és nyújtja a jogi háteret a Plusz Portál elnevezésű internetes információs honlapnak, mely nézettségét tekintve Székelyföldön a leglátogatottabbnak mondható. Az elmúlt időszakban az egyesület több rendezvénynek a népszerűsítésében, megjelenítésében, tudatosításában vett részt. Médiapartnere volt többek között a csíkszeredai Munkácsy-kiállításnak, a Háromszéki Magyarok Világtalálkozójának, a Háromszéki Diáknapoknak, az EMI-tábornak, a Háromszéki Kolbászparádénak, a Wass Albert Hétnek és a Székelyek a magasban-expedíciónak.

Az Eventus Plus Egyesület kiemelkedő rendezvényének tartja a 2008. december 16-án Kézdivásárhelyen szervezett jótékonysági estet. A Vigadó nagytermében a polgármesteri hivatal és a kézdivásárhelyi Ifjúsági Keresztény Egyesü­lettel megszervezett esten közel ezer eurót sikerült összegyűjteni a leukémiás Szőcs Ferike műtétjének támogatására. A jótékonysági rendezvénysorozat következő állomása Sepsiszentgyörgy lesz. Az egyesület fontosnak tartja, hogy a háromszéki rendezvények minél nagyobb médiatámogatásban részesüljenek, hogy minél többen értesüljenek róluk.

Elérhetőségek:

Székhely: Sepsiszentgyörgy, Olt utca 40. szám

Telefon: 0740 776 104

E-mail: pluszportal@gmail.com

Banki adatok:

OTP, Sepsiszentgyörgy,

számlaszám: RO59OTPV300000216012R001

adószám: 22978045

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-02-14: Magazin - x:

Színházi biennálé Sepsiszentgyörgyön - Czegő Csongor

Két közép-európai színházi évad kiemelkedő előadásait gyűjti egyetlen rendezvény műsorába a Sepsiszentgyörgyön szervezett Reflex Nemzetközi Színházi Biennálé.
2009-02-14: Magazin - x:

A Bálint-nap hagyománya

Február 14. Bálint, avagy Valentin napja, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek világszerte levelezőlapokkal, virágokkal, édességgel és apró ajándékokkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket. A Bálint-nap eredetét legendák övezik, az ünnepet formálta a pogány természetkultusz, a római életszeretet, a népszokás és a keresztény hagyomány.