Kézilabda: Negyedszer is Sepsiszentgyörgy

2009. február 16., hétfő, Sport

nyerte el a női kézilabdacsapatoknak kiírt Kárpát Meditop Kupát Sepsiszentgyörgy csapata. A Nagykátán megrendezett kupaviadalt megnyert csapat: Zerkuláné Bodor Enikő, Kovács Emese, Hendrik Izabella, Tankó Eszter, Szona Boglárka, Lőrincz Orsolya, Karsai Szidónia, Szávuly Izabella, Ambarus Ildikó, Mátyás Mónika, Bogdán Beáta, Szénási Melinda, edző: Farkas Csaba. A torna legjobb kapusa: Zerkuláné Bodor Enikő. Az A-osztályban, a szuperligában is szerepelt játékosok Nagykátán is igazolták rangjukat. Gratulálunk! (á)

Papírforma szerint

A női A-osztály befejezte az őszi, tavaszi fordulók közé kiírt teremtornáját. A torna utolsó szakaszát Râmnicu Vâlceán rendezték, s ezen együttesünk, az MSC a papírformának megfelelő eredményeket ért el: A Ploieşti-i Activval 20—26, Piatra Neamţ-cal 30—38 és a Vâlceai Naţionallal (az Olimpiai Központ csapata) 24—34. A tartalékosan pályára lépett csapatunk fiatal kora ellenére hősiesen állta a harcot, felkészültsége jelen szakaszába most csak erre a három vereségre futotta erejéből. Elkeseredésre azért nem lehet ok. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-02-16: Sport - x:

A hagyományok útján (Torna) - Áros Károly

Elvitathatatlan hagyományai vannak Sepsiszentgyörgyön a tornasportnak. Köszönhető ez egy sor nagyszerű testnevelő tanárnak, mint Petrás György, Benedek Károly, Fekete Gábor, Csíki Sándor, Kovács Rozália, Demeter Miklós, Kölcze Gáspár... hogy csak néhány nevet említsek (természetesen, sokkal hosszabb a névsor), akik megalapozták a sportág alapjait, melyen aztán tovább vitték, viszik a képzeletbeli stafétát Bende József, Dobolyi Gyula — a két volt országos bajnok — és Botos Líviusz jelenlegi testnevelők, tornaedzők, na és természetesen, nem hagyhatom feledésbe veszni a nyugdíjba vonult Oláh János áldásos munkáját, a sportág újra fellendítésében szerzett érdemeit — gondolok itt egy sor nemzetközi verseny szervezésére, a férfiválogatott sorozatos edzőtáborainak ihletésére, zökkenőmentes lebonyolítására.
2009-02-16: Sport - x:

Bodok nyerte a Szövetség Kupáját (Minifoci)

A tizenhat IV. ligás csapatból tizenegy nevezett — kihagyta a megmérettetés és a játék lehetőségét Ozsdola, Csernáton, Hidvég, Szentkatolna, Szitabodza és végül Bardoc, pedig nevezett —, a jelentkezők többi részét az I. ligások — Kilyén, Papolci FC, Maksa, Kőröspatak, Kökös, Szotyor, Torja, Réty — alkotta. A küzdelem a városi stadion sporttermében került megrendezésre, abban a teremben, ahol hetek óta lóg a kapukon az összeszakadozott háló. Mintha ennek a teremnek nem lenne gazdája, aki karbantartsa, gondozza... Gondolom, nem azt várja el a tulajdonos, hogy a személyzet zsebbe nyúljon, s ember elé való hálókat vásároljon. Gondolom... Tény: szégyen egy tulajdonjog ilyen felületes gyakorlása.