JégkorongA MOL Liga nyertese a Csíkszeredai HC

2009. február 16., hétfő, Sport

Az első magyar—román közös rendezésű jégkorongbajnokságot, azaz a MOL Ligát a várakozásnak megfelelően a Csíkszeredai HC nyerte, miután a döntő mindhárom mérkőzé­sén legyőzte testvércsapatát, a Csíkszeredai SC-t. A harmadik találkozó: SC Csíkszereda—HC Csíkszereda 3—5 (0—1, 2—3, 1—1).

A bajnokság különdíjasai:

legjobb kapus: Björn Wallberg (Budapest Stars), legjobb hátvéd: Igor Rufus (Újpest), legjobb csatár: Mihály Árpád (Csíkszeredai HC).

Kézdivásárhelyi sikerek

A kézdivásárhelyi jégpálya adott otthont az U16-os korosztály országos bajnoksága utolsó fordulójának. Az eredmények: NMSK/KSE—Suceavai SC 16—1 (5—0 3—0 8—1 ) és NMSK/NMSK—Suceva 21—1 (5—0, 10—0, 6—0). Az U12-es csapat Galacon vendégszerepelt az 5. forduló keretében. Eredményei: NMSK/KSE—Brassó 11—1, NMSK/KSE—Steaua 6—0, NMSK/KSE—Gyergyószentmiklós 1—8, NMSK/KSE—Csíkszereda 0—7, NMSK/KSE—Galac 2—2. (nagy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-02-16: Sport - x:

Bodok nyerte a Szövetség Kupáját (Minifoci)

A tizenhat IV. ligás csapatból tizenegy nevezett — kihagyta a megmérettetés és a játék lehetőségét Ozsdola, Csernáton, Hidvég, Szentkatolna, Szitabodza és végül Bardoc, pedig nevezett —, a jelentkezők többi részét az I. ligások — Kilyén, Papolci FC, Maksa, Kőröspatak, Kökös, Szotyor, Torja, Réty — alkotta. A küzdelem a városi stadion sporttermében került megrendezésre, abban a teremben, ahol hetek óta lóg a kapukon az összeszakadozott háló. Mintha ennek a teremnek nem lenne gazdája, aki karbantartsa, gondozza... Gondolom, nem azt várja el a tulajdonos, hogy a személyzet zsebbe nyúljon, s ember elé való hálókat vásároljon. Gondolom... Tény: szégyen egy tulajdonjog ilyen felületes gyakorlása.
2009-02-16: Sport - x:

Lábteniszbajnokság Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának sportirodája és a KSE lábteniszbajnokságot szervez 2009. február 21-én 10 órától a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.