Teremlabdarúgás, 1. LigaDöntetlennel kezdtek a szentgyörgyi fiúk

2024. szeptember 2., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC az utolsó sípszóig küzdelmes és kiélezett meccsen 3–3-as döntetlent ért el a céhes városi Barbocz Norbertet is foglalkoztató Marosvásárhelyi VSK vendégeként a 2024–2025-ös teremlabdarúgó 1. Liga nyitófordulójában. A megyeszékhelyi zöld-fehérek a pontvadászat 2. fordulójában a bajnoki címvédő Galaci United otthonában lépnek pályára, a találkozót szeptember 10-én 18 órától rendezik meg.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Nagyon jól kezdett a Sepsi-SIC a nyár folyamán komoly vérfrissítésen átesett Marosvásárhelyi VSK vendégeként, hiszen a zöld-fehéreknél éppen bemutatkozó Kanyó Szilárd a 3. percben megszerezte a vezetést (0–1). A folytatásban ádáz csata zajlott a pályán, mindkét kapunál akadt ziccer, de az eredmény a 19. percig nem változott. Ekkor a házigazdáktól Láposi Róbert volt eredményes, és döntetlennel vonultak szünetre a csapatok (1–1).

A második félidő elejét a szentgyörgyi együttes kapta el jobban, hiszen hat perc alatt kétszer is zörgött a VSK hálója. A 22. percben a Sepsi-SIC játékos-edzője, Mánya Szabolcs vette be a házigazdák kapuját, majd a 26. percben Máthis Mátyás is beköszönt, és 1–3 volt a székely rangadó állása. A két kapott gól után Cosmin Gherman, a vásárhelyiek trénere kockáztatott, és vészkapussal támadott a marosi alakulat. A háromszékiek sajnos csak hat percig állták a hazaiak ostromát, és a 32. percben Bogdan Covaci szépített (2–3). A következő percek is a vendéglátókról szóltak, támadásaik egymást követték, és a 35. percben Csog Csongor öngóljával kiegyenlítettek (3–3). Az utolsó öt percben is kőkemény és férfias küzdelemnek voltak szemtanúi a nézők, ám újabb találat már nem esett, hiszen a két csapatnak sikerült rendre kioltania egymás támadásait.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 1. forduló: Marosvásárhelyi VSK–Sepsi-SIC 3–3 (1–1).

Marosvásárhely, Simon László Sportcsarnok. Vezette: Laurențiu Pentek és Robert Ciorbea. Marosvásárhely: Tătar–Küsmödi, Iszlai, Covaci, Varga (cserék: Bokor, Láposi, Csepán, Săbăduș, Nicola, Tifán, Cuticăpean, Butiurcă, Barbocz). Edző: Cosmin Gherman. Sepsi-SIC: Papp–Má­this, Gáll, Czintos, Kusztos (cserék: Korodi, Kanyó, Veress, Csog, Király, Vajna, Mánya). Edző: Mánya Szabolcs. Gólszerzők: Láposi (19.), Covaci (32.), Csog (35. – öngól), illetve Kanyó (3.), Mánya (22.), Máthis (26.). Sárga lap: Küsmödi (39.), illetve Gáll (36.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 95
szavazógép
2024-09-02: Sport - :

Leclerc nyerte a Ferrari hazai versenyét (Forma–1)

Charles Leclerc, a hazai közönség előtt szereplő Ferrari monacói versenyzője nyerte tegnap az Olasz Nagydíjat Monzában. A 26 éves pilótának ez az idei második és pályafutása hetedik futamgyőzelme. Másodikként Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője ért célba, míg a harmadik helyen brit csapattársa, a pole pozícióból rajtoló Lando Norris végzett.
2024-09-02: Sport - :

Elkészítették az ifjúsági ­bajnokság csoportbeosztását (Teremlabdarúgás, U19)

Az elmúlt hét folyamán a Román Labdarúgó-szövetségnél elkészítették az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság 2024–2025-ös idényének csoportbeosztását, a második szezonjára készülő megyeszékhelyi Sepsi-SIC pedig két buzăui, egy galaci és egy ploiești-i alakulattal került azonos ötösbe. Tavaly tizenkilenc együttes volt érdekelt az ifjúsági küzdelemsorozatban, idén viszont eggyel kevesebb gárdával rajtol a pontvadászat.