MotokrosszÖrdög a németeknél, Tompa az osztrákoknál versenyzett

2024. szeptember 3., kedd, Sport

Remek hétvégén vannak túl a háromszéki motokrosszosok: az ozsdolai Ördög Zoltán az ötödik helyen zárta a német ADAC-sorozat legutóbbi futamát, a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián pedig a kilencedik helyen fejezte be az osztrák pontvadászat hatodik fordulóját. Versenyzőink közül előbbi pihen a hétvégén, utóbbi viszont várhatóan ott lesz a Balkán-bajnokság korteni (Bulgária), negyedik állomásán.

  • Tompa Krisztián. Fotó: Marius Dincă
    Tompa Krisztián. Fotó: Marius Dincă

Idei legjobb összetettbeli eredményét érte el az ozsdolai Ördög Zoltán, aki az ötödik helyen fejezte be a német ADAC-sorozat 2024-es idényének ötödik fordulóját. A Jauerben lebonyolított erőpróbán a felső-háromszéki pilóta egy nyolcadik és egy negyedik helyezést jegyzett. „Ismeretlen pályán versenyeztem, de ezzel nem volt különösebb gond. Az edzések jól mentek, és az első futam rajtját is jól kaptam el, de az első kör végén a csúszós pálya miatt elestem, és visszacsúsztam a 25. helyre. Innen verekedtem fel magam a 8. helyre. A második start is jó volt, az első körben még az élen jártam, majd két ellenfelemet is sikerült megelőznöm. A végén egy holland sráccal csatáztam nagyot, és úgy értem célba a negyedik pozícióban, hogy ott voltam a hátsó kerekén. Nagyon közel kerültem a dobogóhoz, és boldog vagyok a jó teljesítményemért” – nyilatkozta Ördög, aki már a hetedik az MX Junior Cup 125 kategória pontversenyében, és nagyon várja a hónap végén esedékes idényzárót.

Két hónap kihagyás után pattant újra nyeregbe a megyeszékhelyi Tompa Krisztián, aki vasárnap az osztrák motokrossz-bajnokság hatodik viadalán tette próbára magát. Sportolónk az MX Open géposztály erős mezőnyében a kiváló 9. helyet szerezte meg, remek teljesítményéért pedig 24 pontot is kapott. „Mindkét mehrnbachi futamot a kilencedik helyen zártam, nagyon meg vagyok elégedve az eredményemmel. A mezőnyből többen is világbajnokságon versenyeznek, például a dobogósok is a vb legjobbjai között harcolnak hétről hétre. Őrületes volt a tempó, szuper volt a pálya, és szervezés szempontjából a házigazdák kitettek magukért” – mesélte Tompa, aki a hétvégén már a bolgár Kortenben versenyez, ahol a Balkán-bajnokság negyedik fordulóját tartják.

Eredmények: * ADAC-sorozat, 5. forduló – Jauer: 1. Jayson van Drunen (holland, Yamaha), 2. Dean Gregoire (holland, KTM), 3. Janout Vaclav (cseh, KTM), 4. Maximilian Ernecker (osztrák, GasGas), 5. Ördög Zoltán (KTM) * osztrák bajnokság, 6. forduló – Mehrnbach: 1. Mattia Guadagnini (olasz, Husqvarna), 2. Pascal Rauchenecker (osztrák, Husqvarna), 3. Michael Sand­ner (osztrák, KTM)... 9. Tompa Krisztián (Yamaha).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 212
szavazógép
2024-09-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

25. Kovásznai Városnapok
Szeptember 2–8. között zajlanak a Kovásznai Városnapok. A mai program: 16–16.30-ig Ringató Erőss Jutkával a Városi Művelődési Házban. Szerdán: 18–18.40-ig klasszikusok mindenkinek: Geréb Erika (Csíkszereda) zongorakoncertje a Kovásznai Művelődési Központban; műsoron Haydn, Mozart, Beethoven, valamint klasszikus bécsi zeneszerzők művei.
2024-09-03: Sport - :

Zágon tíz gólt lőtt Uzonban (Labdarúgás, 4. Liga)

A megyei labdarúgó-bajnokság második fordulójában Zágon kiütéses győzelmet aratott Uzonban, ahol Papp Csaba mesterhármassal vette ki részét a sikerből. Az orbaiszéki csapat így jobb gólkülönbségének köszönhetően a táblázat éléről várja a hétvégi, Barót elleni rangadót.