Adósságamnesztia

2024. szeptember 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A pénzügyminisztérium közvitára bocsátotta a jogi és magánszemélyek állami adósságát részben eltörlő kormányrendelet tervezetét.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Eszerint az augusztus 31-ig felhalmozott adósság, illetve büntetőkamatok egy részét elngedi az állam, ha ezt az érintettek november 25-ig kérik és törlesztik az alaptartozást. A kormány idén az adósságamnesztia nyomán mintegy 9 milliárd lej pluszbevételre számít, miközben a teljes kinnlevőség meghaladja a hetvenmilliárd lejt. Ugyanakkor a tervezet szerint rendes fizetőknek a kormány elengedi a profitadó, illetve a mikrovállalatok esetében a nyereségadó 3 százalékát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 95
szavazógép
2024-09-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Légi forgalom

A légi személyszállítás 2024 első fél évében 4,9 százalékkal 11 839 500 utasra nőtt az előző év azonos időszakához képest, amikor 11 287 100 utast jegyeztek – derül ki az Országos Statisztikai Intézet adataiból.
2024-09-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Új híd épülhet a Dunán

Az országos útépítő vállalat bejelentette, hogy versenytárgyalást hirdet az úgynevezett Giurgiu–Rusze 2 híd előtanulmányának elkészítésére.