Új híd épülhet a Dunán

2024. szeptember 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az országos útépítő vállalat bejelentette, hogy versenytárgyalást hirdet az úgynevezett Giurgiu–Rusze 2 híd előtanulmányának elkészítésére.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Erre a célra az unió közel hétmillió eurós finanszírozást hagyott jóvá a katonai mobilitási alapból. A hírt közlő HotNews hírügynökség szerint kevés részletet lehet tudni, ám az eddigi tapasztalatok szerint egy évtizedbe is telhet, amíg az új híd járhatóvá válik. Már a Romániát és Bulgáriát összekötő új dunai híd elhelyezését is közel egy évtizedes vita előzte meg. A több változat közül – úgy néz ki – végül a meglevő híd szomszédságában lévő helyszín győzött.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 746
szavazógép
2024-09-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Adósságamnesztia

A pénzügyminisztérium közvitára bocsátotta a jogi és magánszemélyek állami adósságát részben eltörlő kormányrendelet tervezetét.
2024-09-04: Belföld - :

Megszavazta a képviselőház (Nyugdíjak adózási küszöbe)

Elfogadta tegnap a képviselőház a nyugdíjak adómentességi küszöbét 2000 lejről 3000-re emelő törvénytervezetet. A tervezetet a szenátus korábban már elfogadta, a képviselőház döntő törvényhozási fórumként szavazott róla. Romániában jelenleg közel 3 millió nyugdíjast érint ez a módosítás, így amennyiben az államelnök időben kihirdeti a jogszabályt, októbertől több pénz maradhat a nyugdíjasok zsebében.