Sok a kihágás, magas a bírság

2024. szeptember 19., csütörtök, Közélet

Számos rendellenességre bukkantak terepmunkájuk során a megyei környezetvédelmi őrség felügyelői, akik az év eleje óta megyeszerte több mint ötszáz ellenőrzést tartottak.

  • Fotó: Facebook / Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség
    Fotó: Facebook / Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség

Augusztus végén, szeptember elején a helyi rendőrök a csendőrség képviselőivel együtt több alkalommal jártak az Örkőn, hogy megelőzzék és megakadályozzák az illegális hulladékégetést, de bejelentés nyomán Bodzavidékre is kiszálltak nemrég, ahol a lebomló hulladék elégetése miatt szabtak ki bírságot – 10 ezer lejt – egy magánszemélyre, illetve a különböző hulladékok halmozása, tárolása, a fakitermeléssel kapcsolatos óvintézkedések elmulasztása okán is eljártak, büntettek az utóbbi hetekben.

Az augusztus végéig jegyzett idei 511 ellenőrzésből hetvenet más hatóságokkal együttműködésben hajtottak végre, bejelentés nyomán pedig több mint 40 esetben vizsgálódtak. Ami a feltárt hiányosságokat illeti: továbbra is gond, hogy a hulladékot nem az arra kijelölt helyen tárolják, nem gyűjtik azt szelektíven, fakitermeléseknél a faanyag a vízfolyások medrébe kerül, a szennyvizet pedig helyenként az altalajvízbe vezetik el – és ez csak néhány példa az intézmény beszámolójában felsoroltakból. Az év eleje óta tartó ellenőrzések alkalmával 26 esetben figyelmeztetésben részesítették az érintetteket, a hiányosságok, szabálytalanságok miatt pedig további 67 esetben pénzbírságot szabtak ki, közel 880 ezer lejt. Emellett hat társaság működését felfüggesztették a környezetvédelmi őrség felügyelői.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
2024-09-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Új évad a 60 Plusz Akadémián

Egyebek mellett a Páneurópai piknik, a növényvédelem és a természeti értékeink megóvása is témája lesz a jövő héten kezdődő, időseket célzó előadássorozat, a 60 Plusz Akadémia őszi kiadásának, amely újdonságokat is kínál az érdeklődőknek. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és a megyeszékhely önkormányzata által szervezett program az élethosszig tartó tanulás, a társas kapcsolatok kialakítása, a közösségi élmények jegyében valósul meg.
2024-09-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Kerékpározókat, rollerezőket ellenőriztek

Főként a közlekedési szabályok megszegése miatt állított ki számos jegyzőkönyvet a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség annak az akciónak a keretében, mely során az országos rendőrséggel együttműködésben rollerezőket, kerékpározókat ellenőriztek városszerte.