Kerékpározókat, rollerezőket ellenőriztek

2024. szeptember 19., csütörtök, Közélet

Főként a közlekedési szabályok megszegése miatt állított ki számos jegyzőkönyvet a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség annak az akciónak a keretében, mely során az országos rendőrséggel együttműködésben rollerezőket, kerékpározókat ellenőriztek városszerte.

  • Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
    Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

A szeptember 10–11-én zajlott ellenőrzés főként a biztonságos biciklis és rolleres közlekedést, emellett a forgalomban résztvevők épségének a megőrzését célozta. A helyi rendőrség közlése szerint kollégáik 28 jegyzőkönyvet állítottak ki, a járdán való közlekedés, illetve a kerékpárral zebrán való áthajtás bizonyult az általuk leggyakrabban tapasztalt szabálysértésnek.

Ennek kapcsán Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője arra kéri a kerékpáron vagy rollerrel közlekedőket, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, figyeljenek a gyalogosokra és önmaguk biztonságára. Kiemelte, a legveszélyesebb helyzet az, amikor a járdán közlekedő rolleres, biciklis úgy hajt át az átjárón, hogy ezt megelőzően körbe sem néz. Ilyenkor a gépkocsivezetőknek esélyük sincs arra, hogy felkészüljenek a baleset elkerülésére, hiszen fékezni sem marad idejük – hívta fel a figyelmet. „Nem az a cél, hogy minél több jegyzőkönyvet állítsunk ki, hanem az, hogy mindenki érjen haza épségben” – fogalmazott.

Az érvényes jogszabályok szerint tilos biciklivel vagy rollerrel a járdán közlekedni, aki ezt teszi, szabályt sért. Kivételt képeznek a járdára festett biciklisávok. Ugyanakkor azt tanácsolják a kerékpározóknak, rollerezőknek, hogy használják a biciklisávokat, illetve közlekedjenek úgy, hogy azok elején és végén se sodorják magukat veszélybe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 287
szavazógép
2024-09-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Sok a kihágás, magas a bírság

Számos rendellenességre bukkantak terepmunkájuk során a megyei környezetvédelmi őrség felügyelői, akik az év eleje óta megyeszerte több mint ötszáz ellenőrzést tartottak.
2024-09-19: Közélet - Fekete Réka:

Összhangban a természettel (Építészeti seregszemle)

Ember és természet kapcsolata, a fenntartható és a természettel összhangban lévő építészet szükségessége, a rombolás nélküli alkotás témái mentén szervezték a Human ± Nature elnevezésű Arhitectura.6 biennálét, amelynek Brassó után Sepsiszentgyörgy a házigazdája. A Romániai Építészkamara Brassó–Kovászna–Hargita, Szeben–Vâlcea és Maros megyei területi kirendeltségeinek közös rendezvénye keretében nyitották meg kedd délután a szabadtéri építészeti vándorkiállítást Sepsiszentgyörgy főterén.