Labdarúgás, SuperLigaGheorghe Hagi csapatával néznek farkasszemet

2024. szeptember 20., péntek, Sport

A múlt pénteken a másfél hónapig tartó nyeret­lenségét megszakító Sepsi OSK ezúttal idegenben lép pályára. Valentin Suciu legénysége vasárnap 16 órától az eddigi kilenc játéknapon csak kilenc pontot gyűjtő FC Farul Constanța vendégeként játszik a SuperLiga tizedik fordulójában.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

A sepsiszentgyörgyi csapat győzelemmel, a tengerparti együttes döntetlennel hangolt az egymás elleni összecsapásra: előbbi egy hete hazai környezetben diadalmaskodott az utolsó előtti FC Botoșani felett (3–0), utóbbi pedig múlt szombaton az FC Petrolul Ploiești vendégeként osztozott a pontokon (1–1). A bajnokság első kilenc körében a Sepsi OSK és az FC Farul is temérdek pontot hullatott, így a székelyföldi gárda a nyolcadik, a kétszeres bajnok az osztályozót jelentő tizenharmadik helyen áll a táblázatban. A két alakulat tizenegyedszer mérkőzik meg az első osztályban, kétszer a piros-fehér mezesek örülhettek, kétszer remiztek és hatszor Gheorghe Hagi tanítványai nyertek. Legutóbb idén májusban találkoztak Ovidiuban, ahol az akkor sérülések és eltiltások miatt megtizedelt háromszéki csapat a mesterhármast jegyző Pavol Šafranko vezérletével kiütötte ellenfelét (1–4). Az eddigi kilenc játéknapon mindkét együttes támadójátéka és védekezése hasonló hatékonysággal működött, ugyanis tizenkét gólt kaptak, azonban a sepsiszentgyörgyi gárda tízszer, a tengerparti alakulat kilencszer volt eredményes.

A Sepsi OSK játékosai az elmúlt napokban arról döntöttek, hogy a folytatásban Niczuly Roland legyen a csapatkapitány. A háromszéki kapus státusza az elmúlt idényben kétségbevonhatatlan volt, a karszalag Bernd Storck vezetőedző döntése nyomán a hatodik fordulótól került Isnik Alimi karjára. A Kolozsvári Universitatea elleni mérkőzés előtt a hálóőr és Branislav Niňaj összebalhézott, emiatt pedig mindketten kimaradtak a kincses városba utazó keretből, ráadásul a kézdivásárhelyi születésű hálóőr a csapatkapitányságot is elvesztette. Az ezt következő három játéknapon az északmacedón középpályás kapta meg a karszalagot, aztán Valentin Suciu érkezésével az FC Botoșani ellen már Florin Ștefan volt a csapatkapitány. Diószegi László klubelnök kedden közösségi oldalán beszámolt róla, hogy az üggyel kapcsolatban szavazást tartottak az öltözőn belül. Kiemelte, az együttes kötelékébe tartozó labdarúgók leadták a voksukat, és bár nagyon szoros volt a verseny, végül Niczuly Roland lett a győztes, a második helyen Florin Ștefan végzett, így a következő időszakban ismét a 28 éves kapus lesz a csapatkapitány.

A tizedik forduló prog­ramja: FC Botoșani–Gloria Buzău (ma, 18 óra), Galaci Oțelul–Bukaresti Dinamo (ma, 21 óra), FC Hermannstadt–Kolozsvári CFR (szombat, 18.30 óra), FCSB–FC Petrolul Ploiești (szombat, 21.30 óra), FC Farul Constanța–Sepsi OSK (vasárnap, 16 óra), Kolozsvári Universitatea–Universitatea Craiova (vasárnap, 21.30 óra), Aradi UTA–Jászvásári Poli (hétfő, 18 óra), Unirea Slobozia–FC Rapid (hétfő, 21 óra).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-20: Szabadidő - :

A nap fotója

2024-09-20: Sport - :

Idegenben lépnek pályára a háromszéki együttesek (Labdarúgás, 3. Liga)

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában vendégként játszanak a háromszéki csapatok. Mindkét együttes szombaton 17 órától lép pályára: a Sepsi OSK II. a sereghajtó FC Unirea Brăila, a Kézdivásárhelyi SE pedig az FC Viitorul Onești otthonában igyekszik begyűjteni a három pontot.