Labdarúgás, 3. LigaIdegenben lépnek pályára a háromszéki együttesek

2024. szeptember 20., péntek, Sport

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában vendégként játszanak a háromszéki csapatok. Mindkét együttes szombaton 17 órától lép pályára: a Sepsi OSK II. a sereghajtó FC Unirea Brăila, a Kézdivásárhelyi SE pedig az FC Viitorul Onești otthonában igyekszik begyűjteni a három pontot.

  • Fotó: Máté Bence
    Fotó: Máté Bence

A sepsiszentgyörgyi csapat vereséggel, a céhes városi együttes győzelemmel hangolt a soron következő mérkőzésére, ugyanis múlt héten előbbi kiegyenlített küzdelmet követően kikapott az Aerostar Bacău vendégeként (1–0), utóbbi pedig hazai pályán magabiztos teljesítményt nyújtva diadalmaskodott a Voința Limpeziș felett (5–2). A pontvadászat első három körében a háromszéki alakulatok kétszer győztek és egyszer vereséget szenvedtek, jobb gólkülönbségének köszönhetően a KSE második, a Sepsi OSK II. negyedik a táblázatban. A piros-fehér mezes gárda története során először lép pályára az Unirea Brăila ellen, amely három játéknapot követően még nem gyűjtött pontot, így nyeretlenként sereghajtó a csoportban. A Kézdivásárhely és az FC Viitorul Onești az előző idényben már négyszer találkozott a harmadosztályú bajnokságban, az alapszakaszban kétszer döntetlent játszottak, ezt követően az alsóházi rájátszásban a kék-fehér mezesek győztek idegenben, aztán a csapatok ismét remiztek a Sinkovits Stadionban. Ebben a szezonban az ónfalvi együttes eddig szintén kétszer nyert és egyszer kikapott, így bár az ötödik helyen áll, egyelőre tapad az élmezőnyhöz.

A negyedik forduló programja (szombat, 17 óra): FC Unirea Brăila–Sepsi OSK II., Sporting Liești–Aerostar Bacău, Voința Limpeziș–CSM Râmnicu Sărat, FC Viitorul Onești–Kézdivásárhelyi SE, CSM Adjud–Unirea Braniştea. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-20: Sport - Miska Brigitta:

Gheorghe Hagi csapatával néznek farkasszemet (Labdarúgás, SuperLiga)

A múlt pénteken a másfél hónapig tartó nyeret­lenségét megszakító Sepsi OSK ezúttal idegenben lép pályára. Valentin Suciu legénysége vasárnap 16 órától az eddigi kilenc játéknapon csak kilenc pontot gyűjtő FC Farul Constanța vendégeként játszik a SuperLiga tizedik fordulójában.
2024-09-20: Sport - Miska Brigitta:

Vidombákra látogat a Sepsi-SIC (Női kézilabda, A-divízió)

A női A-divízióban szereplő sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat először játszik idegenben a 2024–2025. évi idényben. A zöld-fehér mezes együttes szombaton 13.30-tól a Vidombáki Teutonok vendégeként lép pályára a másodosztályú bajnokság második fordulójában.