Női kézilabda, A-divízióVidombákra látogat a Sepsi-SIC

2024. szeptember 20., péntek, Sport

A női A-divízióban szereplő sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat először játszik idegenben a 2024–2025. évi idényben. A zöld-fehér mezes együttes szombaton 13.30-tól a Vidombáki Teutonok vendégeként lép pályára a másodosztályú bajnokság második fordulójában.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A háromszéki alakulat a múlt héten hazai környezetben egyértelmű győzelmet aratott a nyáron újraalakult Hargita KK felett (38–26), a barcasági együttes pedig szoros küzdelmet követően szenvedett vereséget a Nagyváradi CSU vendégeként (25–23). A sikeres idényrajt után a fiatal játékoskerettel rendelkező Sepsi-SIC második az A-csoportban, ugyanis a zöld-fehér mezes lányokat a CS Județean Prahova megelőzi jobb gólkülönbségének köszönhetően, míg a második játéknapot megelőzően a Cristina Romilă irányította Vidombák hatodik a táblázatban.

„A bajnoki rajt jól alakult számunkra, hiszen pozitív eredménnyel kezd­tük az idényt, azonban a játékunk helyenként hullámzó volt. Bár a Vidombák vereséget szenvedett az első körben, nem teljesített rosszul a Nagyváradi CSU vendégeként egy olyan együttes ellen, amelynek ha nem is a feljutás a célja, viszont minden szezonban az élmezőnyben végez. Brassó megyei ellenfelünk fiatal kézilabdázókat foglalkoztat, akik az elmúlt években a Corona utánpótláscsapataiban fejlődtek, ám a keretben vannak tapasztalt játékosok is, kiemelendő Cristina Crețu, aki korábban az élvonalban szerepelt. Meg kell próbálnunk kevesebb hibát elkövetni, mert így a mérkőzés végén elmondhatjuk majd, hogy a múlt hétvégéhez képest javult a játékunk” – mondta Carmen Cartaș vezetőedző.

A hétvégi fordulót követően a bajnokság két hétig szünetel, aztán a sepsiszentgyörgyi csapat október 5-én a Fogarasi VSK együttesét fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban. Ezt követően a Carmen Cartaș irányította lányokra a CS Județean Prahova elleni idegenbeli találkozó vár, majd a CS Star Mioveni érkezik Sepsiszentgyörgyre. A hatodik körben a zöld-fehér mezesek Resicabányára utaznak, a folytatásban pedig a Kolozsvári CSU látogat Háromszékre. A Sepsi-SIC az odavágó-sorozat utolsó előtti mérkőzését a Nagyváradi CSU otthonában játssza, végül a Temesvári CSU alakulatával mérkőzik meg hazai közönség előtt.

A második forduló programja: * ma: CS Județean Prahova–Kolozsvári CSU (15 óra) * szombat: Temesvári CSU–Hargita KK (11 óra), Fogarasi VSK–Nagyváradi CSU (11 óra), CS Star Mio­veni–Resicabányai CSU (13 óra), Vidombáki Teutonok–Sepsi-SIC (13.30 óra).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-20: Sport - :

Idegenben lépnek pályára a háromszéki együttesek (Labdarúgás, 3. Liga)

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában vendégként játszanak a háromszéki csapatok. Mindkét együttes szombaton 17 órától lép pályára: a Sepsi OSK II. a sereghajtó FC Unirea Brăila, a Kézdivásárhelyi SE pedig az FC Viitorul Onești otthonában igyekszik begyűjteni a három pontot.
2024-09-20: Közélet - :

A Sepsiszentgyörgyi Sportnapok programja (Ajánló)

A nagy népszerűségnek örvendő tizenhatodik Sportnapokat szeptember 20–22. között rendezik meg Sepsiszentgyörgyön.