Százéves asszonyt köszöntöttek Lemhényben

2024. szeptember 23., hétfő, Közélet

A felsőlemhényi Gál Erzsébetet századik születésnapja alkalmából köszöntötték pénteken rokonai, valamint Lemhény község vezetői.

  • A százéves Gál Erzsébetet Jénáki Csongor polgármester (jobbról) és Miklós István alpolgármester köszöntötte. Fotó: Hella Anikó
    A százéves Gál Erzsébetet Jénáki Csongor polgármester (jobbról) és Miklós István alpolgármester köszöntötte. Fotó: Hella Anikó

A matuzsálemi korú asszony Molnár Erzsébet néven 1924. szeptember 21-én látta meg a napvilágot Lemhényben Molnár Miklós és Orbán Mária gyermekeként, négyen voltak testvérek: Erzsébet, Lajos, Gizella és Anna. Az ünnepelt 1943. március 13-án kötött házasságot az 1914-ben született és 1991 októberében elhunyt Gál Gáspárral, frigyükből nem született gyermek, de van öt keresztgyermeke.

„Községünkben nem mindennapi az ilyen születésnapi köszöntés, kevesen élik meg ezt a matuzsálemi kort, az önkormányzat és jómagam tiszta szívből kívánunk számára további jó egészséget” – mondotta lapunknak Jénáki Csongor lemhényi polgármester, aki Miklós István alpolgármesterrel együtt látogatta meg és köszöntötte Erzsike nénit.

Jó hangulatban találták az idős asszonyt, akinek a lemhényi önkormányzat nevében oklevelet, virágcsokrot és születésnapi tortát vittek.

A település legidősebb tagját Hölgyes Pál Zsolt, az egyházközség római katolikus plébánosa is meglátogatta és köszöntötte századik születésnapján.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-23: Közélet - Bartos Lóránt:

Óriási érdeklődés a csernátoni Burrogtatón

Tizenkettedik alkalommal szervezték meg Bod Péter szülőfalujában szombaton a Burrogtatót: a traktorok és erőgépek, régi autók és sok más egyéb seregszemléjén megtelt a Haszmann Pál Múzeum kertje, rengetegen érdeklődtek a régi járművek iránt.
2024-09-23: Közélet - Hecser László:

Újrahasznosítható hulladékot gyűjtött a ZIKE

A Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE) szombaton ismét – idén harmadik alkalommal – újrahasznosítható hulladékot gyűjtött Baróton. A református templom előtt felállított sátort most nem keresték fel olyan sokan, mint szokták, de így is gyűlt 1245 kilogramm elektronikai, 80 kiló üveg- és húsz kiló kartonhulladék, valamint több liter használt autó- és étolaj is.