Újrahasznosítható hulladékot gyűjtött a ZIKE

2024. szeptember 23., hétfő, Közélet

A Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE) szombaton ismét – idén harmadik alkalommal – újrahasznosítható hulladékot gyűjtött Baróton. A református templom előtt felállított sátort most nem keresték fel olyan sokan, mint szokták, de így is gyűlt 1245 kilogramm elektronikai, 80 kiló üveg- és húsz kiló kartonhulladék, valamint több liter használt autó- és étolaj is.

  • Fotó: Facebook/ZIKE
    Fotó: Facebook/ZIKE

Egyed Emőke egyesületi elnök úgy véli, a sikert nemcsak a begyűjtött hulladék mennyiségének függvényében kell nézni, hanem a lakosok környezetvédelemhez való kedvező hozzáállásában is. Régebb válogatás nélkül a szemétben landolt minden olyan holmi, ami feleslegessé vált a háztartásokban, az olajat kagylóba öntötték vagy a vécén húzták le, a papírt és az avart elégették – ma ez nem feltétlen van így.

„A ZIKE az elmúlt tizenhárom évben harmincnyolc alkalommal szervezett hulladékgyűjtést, úgyhogy volt alkalmunk tapasztalni, miként fektetnek egyre nagyobb hangsúlyt a barótiak a környezetvédelemre, mennyire jobban igyekeznek otthonaikat és annak környékét tisztán tartani. Jó ezt látni, jó ezt tapasztalni, ezért a baróti városházával és a Tegával folytatott együttműködést – a hulladékelszállításban segítenek, illetve az újrahasznosítható anyagok ellenértékét a következő számlán jóváírják – folytatni fogjuk az elkövetkezendőkben is” – nyilatkozta az egyesületi elnök.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-23: Közélet - Iochom István:

Százéves asszonyt köszöntöttek Lemhényben

A felsőlemhényi Gál Erzsébetet századik születésnapja alkalmából köszöntötték pénteken rokonai, valamint Lemhény község vezetői.
2024-09-23: Közélet - Iochom István:

Elekes Gyula tűzzománcai a Vigadóban

Szeptember 19-én délután nyílt meg Elekes Gyula székelyudvarhelyi tűzzománcművész kiállítása a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ emeleti dísztermében. Az október végéig látogatható kiállítás a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezésében jött létre.