Jövőre marad a berecki Sörkert átadása

2024. szeptember 24., kedd, Közélet

Gábor Áron szülőfalujának egyik legszebb épülete az úgynevezett Sörkert ingatlanegyüttese, amely a Szent Miklós-templomtól nem messze található. Az ingatlan felújítás alatt áll, de nem várt problémák miatt csak jövőben tudják átadni.

  • Felújítják a berecki Sörkert ingatlanegyüttesét. A szerző felvétele
    Felújítják a berecki Sörkert ingatlanegyüttesét. A szerző felvétele

A berecki önkormányzat a nyár folyamán is folytatta a munkát a szóban forgó épületnél, amelyet pár évvel korábban a fogyasztási szövetkezettől vásároltak meg. „Nagyon jól haladt a munka, de a pincében és a falak lecsupaszításánál olyan statikai problémákra derült fény, amivel a tervező nem volt, ahogy számoljon, ezeket utólag kellett kezelni. Tudjuk, hogy mit kell tenni, a költségvetésbe bevettük a többletköltségeket, amit tudunk, ebben az évben kivitelezünk. Télen csak azokat a munkákat végzik, amelyeket a benti terekben lehetséges, így a villany- és vízvezetést” – tudtuk meg Dimény Zoltán polgármestertől. Kifejtette: a jövő évi költségvetés mértékétől függ, de szeretnék az udvarrendezést is elvégezni és befejezni az épületet.

Az ingatlan szociális központ lesz, az elképzelés szerint helyet kap benne egy nyugdíjasklub, a fiatalok számára is biztosítanak helyet, a nyárikert részén lehet majd főzni és sütögetni is. Mivel a piac is a Sörkert udvarán található, egy zárt helyiséget biztosítanak a létesítménynek, ahol akár tej- vagy hústerméket is tudnak majd forgalmazni az érdekeltek – tette hozzá Dimény Zoltán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 328
szavazógép
2024-09-24: Közélet - Szekeres Attila:

Lánc, lánc, eszterlánc...

Lánc, lánc, Eszterlánc... címmel megnyitották a Székely Nemzeti Múzeum gyermekjáték-gyűjteményéből összeállított kiállítást szombaton a marosvásárhelyi várban, a Maros Megyei Múzeum régészeti és történeti osztályán.
2024-09-24: Közélet - :

Elkapták a menekülő ittas vezetőt

Több ittas vezetőt azonosítottak az elmúlt hétvégén, egyikük el akart menekülni, de elkapták – közölte tegnap a Kovászna megyei rendőrség.