Letépték a kétnyelvű megyetáblát — Váry O. Péter

2009. február 18., szerda, Közélet

Két napot sem állt a Bölön határában frissen felállított, kétnyelvű megyetábla, az éjszaka leple alatt máris vasoszlopostól kitépték a földből.

A teljesen szabályos, kék színű megyejelzőket múlt pénteken szerelték fel a Kovászna—Brassó megyehatárra, Bölön és Lüget között, vasárnapról hétfőre virradóra azonban az út mindkét oldalán csupán hűlt helyük maradt. Sikó Imre bölöni polgármester azonnal hívta községe rendőreit, a helyszíneléskor kiderült, autóval húzatták ki a földből az oszlopokat. Egyik táblát a közelben azonnal megtalálták, a másiknál hamarabb kerültek elő a tettesek: a bölöni rendőrök hétfő estére azonosították azt a három lügeti fiatalt, aki a kétnyelvű táblákat letépte, autójukat is megtalálták, és le is foglalták.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2009-02-18: Belföld - x:

Belföldi hírek — Demeter J. Ildikó

Vasárnap aláírják
Az RMDSZ és az EMNT vezetői február 22-én Marosvásárhelyen írják alá a választási együttműködésre, a magyar összefogás listájának létrehozására vonatkozó megállapodást — jelentette be Markó Béla szövetségi elnök tegnapi bukaresti sajtóértekezletén. Az RMDSZ vezetője az erdélyi magyar közösség szempontjából nagyon fontosnak tartja a Tőkés Lászlóval kötött megegyezést.
2009-02-18: Közélet - x:

Bemutató az M Stúdiónál — Farcádi Botond

Újabb bemutatót tart a sepsiszentgyörgyi M Stúdió mozgásszínházi műhely: ma este hét órától a Törékeny című előadást láthatják az érdeklődők. A Goda Gábor, a magyarországi Artus társulat vezetője által rendezett előadás fő témája a törékenység, ami más előadásokban motívumként fordult elő.