Diákfotók a képtárban

2009. február 18., szerda, Közélet

Portré, kompozíció, tájkép, riportfotó, nyár a télben, tél a nyárban, kövek, tengerparti álmodozás és sok egyéb, amit a nyitott szemmel járó, alkotó hajlammal megáldott és természetesen több-kevesebb fotós gyakorlattal rendelkező diákok lencsevégre kaptak.

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium diáktanácsa által meghirdetett pályázatra beérkezett közel kilencven alkotásból két tucat látható a Gyárfás Jenő Képtárban. A két hétig nyitva tartó kiállítás tegnapi megnyitóján átadták a díjakat: Molnár Ferenc a Nyár a télben kategória I. helyezettje, Tóth Tímea Kitti a kötetlen témájú fotók első díjasa. És tegyük hozzá, fődíjas a diáktanács, melynek felhívására olyan anyag gyűlt össze, amely bármikor megállja helyét a művészet hajlékában. (Fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-02-18: Közélet - x:

Újratárgyalják a Mikó tulajdonjogát

Még mindig nem rendeződött a Székely Mikó Kollégium volt tanári lakásainak birtokjoga: az egykori bérlők által már megvásárolt ingatlanokat a neves sepsiszentgyörgyi iskola részeként a református egyház is magának követeli, ám a végleges bírósági döntés egyre késik.
2009-02-18: Közélet - x:

Pár gondolat a tüntetésszervezésről — B. Kovács András

Az egyházak kezdeményezte vasárnapi sepsiszentgyörgyi tüntetés szerintem adekvát formában nyilvánította ki a lakosság többségének akaratát, kezdeményezői és résztvevői dicséretet érdemelnek. Nincs okunk szemrehányást tenni senkinek. Az összefogásnak e formájára még szükség lesz a jövőben, üdvözlendő az ötlet és a fogékonyság minden felekezet, párt, szervezet és magánember részéről.