CselgáncsKét bajnoki ezüstérem Kolozsvárról

2024. október 2., szerda, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói két bajnoki ezüstéremmel tértek haza Kolozsvárról, ahol az elmúlt hét végén tartották meg az U14-es és U16-os korosztály számára kiírt földharc országos bajnokságot.

  • Fotó: Facebook Nagy Mózes SK
    Fotó: Facebook Nagy Mózes SK

Roppant népes mezőnnyel rendezték meg a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban az U14-es és U16-os korosztály számára kiírt földharc országos bajnokságot. A háromnapos eseményen ott voltak a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói is, akik jó szokásukhoz híven ezúttal is éremmel tértek haza az erőpróbáról.

A céhes városi klub négy sportolóval képviseltette magát az eseményen, judokáink mérlege pedig két bajnoki ezüstérem. Az 55 kilogrammos súlycsoportban tatamira lépő Crăciun Dániel beverekedte magát a döntőbe, ahol vereséget szenvedett a pitești-i Alberto Mario Păunától. Ugyancsak bejutott kategóriája fináléjába Kovács Máté, aki a 81 kilogrammosok között szintén második lett, miután Răzvan Garagău (Pitești-i VSK) legyőzte az aranycsatában. A 66 kilogrammos súlycsoportban Zoller Botond (1 győzelem, 2 vereség) és Vida Máté (1 győzelem, 1 vereség) volt érdekelt, ám mindketten helyezés nélkül fejezték be a nemzeti viadalt.

Eredmény (U16): * 55 kg: 1. Alberto Mario Păuna (Pitești-i VSK), 2. Crăciun Dániel (Nagy Mózes SK), 3. Koka Krisztián (Csíkszeredai VSK) és David Pintrijel (Bukaresti Rapid) * 81 kg: 1. Răzvan Garagău (Pitești-i VSK), 2. Kovács Máté (Nagy Mózes SK), 3. Balázs Hunor (Csíkszeredai VSK) és Andrei Băzilă (Brassói Kid Tâmpa). (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 816
szavazógép
2024-10-02: Sport - Tibodi Ferenc:

Remekre sikeredett görögországi szereplés (Motokrossz)

A sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub versenyzője, Tompa Krisztián remek teljesítménnyel előrukkolva az első helyen fejezte be a motokrossz Balkán-bajnokság hétvégi görögországi futamát. A Krinidesben megtartott verseny volt a küzdelemsorozat ötödik, egyben utolsó előtti fordulója.
2024-10-02: Sport - :

Gól nélküli döntetlent játszottak Bukarestben (Labdarúgás, 2. Liga)

Az FK Csíkszereda hét győzelmet követően az idényben először veszített pontokat a másodosztályú bajnokságban. Ilyés Róbert legénysége hétfőn a szintén veretlen Bukaresti Steaua vendégeként játszott gól nélküli döntetlent a nyolcadik fordulóban. A listavezető Hargita megyei együttes október 7-én, hétfőn 20 órától a CSM Focșani csapatát fogadja.