Labdarúgás, 2. LigaGól nélküli döntetlent játszottak Bukarestben

2024. október 2., szerda, Sport

Az FK Csíkszereda hét győzelmet követően az idényben először veszített pontokat a másodosztályú bajnokságban. Ilyés Róbert legénysége hétfőn a szintén veretlen Bukaresti Steaua vendégeként játszott gól nélküli döntetlent a nyolcadik fordulóban. A listavezető Hargita megyei együttes október 7-én, hétfőn 20 órától a CSM Focșani csapatát fogadja.

  • Fotó: Facebook / FK Csíkszereda
    Fotó: Facebook / FK Csíkszereda

Az első negyedórában a házigazdák voltak aktívabbak, azonban veszélyes helyzetet nem alakítottak ki. A félidő derekán a vendégek is próbálkoztak, viszont Soufiane Jebari lövése nem okozott gondot a kapusnak. Ezt követően a csíkszeredai alakulat többet birtokolta a labdát, ám csak a szünet előtt kerülhetett volna előnybe, a csereként beállt Veres Szilárd szöglet után a jobb alsó mellé fejelt, aztán a fővárosi gárda is közel járt a gólszerzéshez, Ignacio Heras kísérletét Simon Máté magához ölelte. Térfélcserét követően sem változott a játék képe, többnyire a mezőnyben zajlott a küzdelem, a felek nem kockáztattak, inkább a biztonságra törekedtek. A 62. percben szabadrúgáshoz jutott a Hargita megyei csapat, Babati Benjamin kevéssel a keresztléc fölé továbbított. Nem sokkal később Ilyés Róbert vezetőedző hármas cserével igyekezett felrázni a támadójátékot, azonban lehetőség a Steaua előtt adódott, Daniel Iglesias fejesét fogta a hálóőr, majd Bogdan Chipirliu közelről tévesztett célt. A hajrában és a ráadásban a fővárosi együttes beszorította listavezető riválisát, viszont a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. A bukaresti szurkolók ezúttal sem fogták vissza magukat, xenofób rigmusokat skandáltak, illetve kifeszítettek egy molinót, amelyen trágár, magyarokat gyalázó felirat szerepelt.

Eredmény, másodosztályú bajnokság, alapszakasz, 8. forduló: Bukaresti Steaua–FK Csíkszereda 0–0. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 815
szavazógép
2024-10-02: Sport - :

Két bajnoki ezüstérem Kolozsvárról (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói két bajnoki ezüstéremmel tértek haza Kolozsvárról, ahol az elmúlt hét végén tartották meg az U14-es és U16-os korosztály számára kiírt földharc országos bajnokságot.
2024-10-02: Sport - :

A fogarasi csapatot fogadja a Sepsi-SIC (Női kézilabda, A-divízió)

Másfél hét szünet után folytatódik a másodosztályú kézilabda-bajnokság. A hibátlan Sepsi-SIC ma 17 órától a táblázatban hatodik Fogarasi VSK ellen játszik a Szabó Kati Sportcsarnokban a női A-divízió harmadik fordulójában.