Vöröslencse-levesMit főzzünk ma?

2024. október 2., szerda, Szabadidő

Hozzávalók: 2 csésze vörös lencse, 1 fej hagyma, 1 db nagyobb sárgarépa, 2 evőkanál natúr paradicsompüré, 2 teáskanál fodormenta, 1 csipet só, 1 csipet fehér bors, 1 csipet pirospaprika, citromlé, 1 dl olívaolaj.

Elkészítése. A lencsét 10 percre forró vízbe áztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, ráöntjük a pirított hagymára, és 5–10 percig együtt pároljuk. A lencsét leszűrve beleöntjük az edénybe, hozzáadjuk a paradicsompürét is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük egy liter forró vízzel és 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor kész, kicsit hagyjuk kihűlni és botmixerrel pépesítjük. Tálaláskor megszórjuk szárított fodormentalevéllel, és kevés citromlevet adunk hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 4 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 813
szavazógép
2024-10-02: Sport - :

A fogarasi csapatot fogadja a Sepsi-SIC (Női kézilabda, A-divízió)

Másfél hét szünet után folytatódik a másodosztályú kézilabda-bajnokság. A hibátlan Sepsi-SIC ma 17 órától a táblázatban hatodik Fogarasi VSK ellen játszik a Szabó Kati Sportcsarnokban a női A-divízió harmadik fordulójában.
2024-10-02: Szabadidő - :

A nap fotója