Női kézilabda, A-divízióA fogarasi csapatot fogadja a Sepsi-SIC

2024. október 2., szerda, Sport

Másfél hét szünet után folytatódik a másodosztályú kézilabda-bajnokság. A hibátlan Sepsi-SIC ma 17 órától a táblázatban hatodik Fogarasi VSK ellen játszik a Szabó Kati Sportcsarnokban a női A-divízió harmadik fordulójában.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A sepsiszentgyörgyi csapat remekül kezdte a másodosztályú bajnokságot, ugyanis mindkét mérkőzését megnyerte: előbb hazai pályán a Hargita KK felett diadalmaskodott (38–26), majd a Vidombáki Teutonok vendégeként győzött (22–27). A Fogarasi VSK az első fordulóban vereséget szenvedett a Kolozsvári CSU otthonában (28–22), a második körben pedig saját közönsége előtt hátrányból fordítva gyűjtötte be a három pontot a Nagyváradi CSU ellen (30–27).

A Carmen Cartaș irányította alakulat második a rangsorban, a háromszéki együttest csak a jobb gólkülönbséggel rendelkező CS Județean Prahova előzi meg, mellyel a Sepsi-SIC a negyedik játéknapon találkozik idegenben, majd október 16-án a CS Star Mioveni érkezik Sepsiszentgyörgyre. A pontvadászatot egy újabb kéthetes szünet szakítja meg, ezt követően a zöld-fehér mezesek Resicabányára utaznak, november 2-án pedig a Kolozsvári CSU látogat Háromszékre.

„Egy olyan csapattal találkozunk, amely a Nagyvárad legyőzése után felfokozott hangulatban érkezik hozzánk. Azt szeretném, hogy jó mérkőzést játsszunk, illetve kiküszöböljük az eddig elkövetett technikai hibákat. Várjuk a sportkedvelőket a Szabó Kati Sportcsarnokba, hiszen a Székelyudvarhely elleni találkozón is remek hangulatot teremtettek, ami nagyon sokat segített nekünk” – nyilatkozta Carmen Cartaș vezetőedző.

A harmadik forduló programja: * ma: Sepsi-SIC–Fogarasi VSK (17 óra) * szombat: Resicabányai CSU–Temesvári CSU (12 óra), Nagyváradi CSU–CS Județean Prahova (13 óra), Kolozsvári CSU–CS Star Mioveni (16 óra) * hétfő: Hargita KK–Vidombáki Teutonok. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 813
szavazógép
2024-10-02: Sport - :

Gól nélküli döntetlent játszottak Bukarestben (Labdarúgás, 2. Liga)

Az FK Csíkszereda hét győzelmet követően az idényben először veszített pontokat a másodosztályú bajnokságban. Ilyés Róbert legénysége hétfőn a szintén veretlen Bukaresti Steaua vendégeként játszott gól nélküli döntetlent a nyolcadik fordulóban. A listavezető Hargita megyei együttes október 7-én, hétfőn 20 órától a CSM Focșani csapatát fogadja.
2024-10-02: Szabadidő - :

Mit főzzünk ma? (Vöröslencse-leves)

Hozzávalók: 2 csésze vörös lencse, 1 fej hagyma, 1 db nagyobb sárgarépa, 2 evőkanál natúr paradicsompüré, 2 teáskanál fodormenta, 1 csipet só, 1 csipet fehér bors, 1 csipet pirospaprika, citromlé, 1 dl olívaolaj.