Kevesebb külföldi tőke

2024. október 2., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A közvetlen külföldi tőkebefektetés tavaly 6,75 milliárd euróra csökkent az előző évi 10 milliárd euróról – derül ki a Román Nemzeti Bank (BNR) adataiból.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A közvetlen külföldi befektetések egyenlege 2023. december 31-én elérte a 118,231 milliárd eurót, amelyből 84,76 milliárd euró saját tőke, beleértve az újrabefektetett nyereségeket (a teljes közvetlen külföldi befektetések egyenlegének 71,7 százaléka), és 33,47 milliárd euró a külföldi közvetlen befektetőkkel és a csoportjukhoz tartozó vállalatokkal szembeni adósságjellegű adósságinstrumentum (28,3 százalék).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 806
szavazógép
2024-10-02: Pénz, piac, vállalkozás - Bartos Lóránt:

Németországból tért haza pálinkát főzni (Magánvállalkozás)

Székelyföld a pálinkafőzés egyik fellegvára, a különböző gyümölcsökből párolt lélekmelegítő hozzátartozik a kultúránkhoz. Kisebb-nagyobb, híres és kevésbé híres főzdék működnek szerte Háromszéken is. Szabó Kálmán manufaktúrája története miatt üt el a többitől: működtetője több évtizedes németországi tartózkodás után jött haza és vágott bele ebbe a szép, de korántsem könnyű, nagy szakértelmet kívánó vállalkozásba.
2024-10-02: Pénz, piac, vállalkozás - :

Vezetékes ivóvíz

Az Országos Statisztikai Intézet adatai szerint tavaly országos szinten összesen 14,7 millió fogyasztó használt közüzemi vízellátó rendszert, ami Románia lakosságának 77,1 százalékát teszi ki.