Vezetékes ivóvíz

2024. október 2., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Országos Statisztikai Intézet adatai szerint tavaly országos szinten összesen 14,7 millió fogyasztó használt közüzemi vízellátó rendszert, ami Románia lakosságának 77,1 százalékát teszi ki.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Ez közel félmillióval több, mint egy évvel korábban. A legnagyobb arányban a Bukarest-Ilfov régióban érhető el a vezetékes ivóvíz, itt a lakosság 96,7 százaléka részesül ilyen szolgáltatásban, ezt követi a Délkeleti Régió (90,7 százalék), míg a legalacsonyabb csatlakozási arányt (52,5 százalék) az Északkeleti Régió­ban regisztrálták. 2023-ban 2,14 milliárd köbméter volt a fogyasztás, mintegy 200,8 millió köbméterrel több, mint egy évvel korábban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 804
szavazógép
2024-10-02: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kevesebb külföldi tőke

A közvetlen külföldi tőkebefektetés tavaly 6,75 milliárd euróra csökkent az előző évi 10 milliárd euróról – derül ki a Román Nemzeti Bank (BNR) adataiból.
2024-10-02: Pénz, piac, vállalkozás - :

Cseppfolyósított gáz

Az alexandrupolisi úszó cseppfolyósítottgáz-terminál féléves késés után megkezdi működését – jelentette be a terminált üzemeltető konzorcium.