Női kézilabda, A-divízióHozta a kötelezőt a sepsiszentgyörgyi csapat

2024. október 3., csütörtök, Sport

A Sepsi-SIC őrzi hibátlan mérlegét a női A-divízióban, miután a Carmen Cartaș irányította csapat tegnap hazai környezetben 36–24-re diadalmaskodott a Fogarasi VSK felett a másodosztályú bajnokság harmadik fordulójában. A zöld-fehér mezes együttes legközelebb október 12-én a feljutásra hajtó CS Județean Prahova otthonában játszik.

  • Fotók: Miska Brigitta
    Fotók: Miska Brigitta

A sepsiszentgyörgyi csapat szerezte a mérkőzés első két találatát, a vendégek szinte három perc elteltével voltak eredményesek először, azonban sorozatban rögtön három gólt jegyeztek, amivel egy rövid időre átvették a vezetést (2–3). Ezt követően a Sepsi-SIC gyorsan egyenlített, majd a papírformát fokozatosan igazolva egyre nagyobb különbséget alakított ki. Carmen Cartaș együttese zsinórban nyolcszor talált ellenfele kapujába, ezáltal tíz perccel az első félidő vége előtt már megnyugtató előnyt épített ki (15–5). A riválisnak csak több mint nyolc perc elteltével sikerült megtörnie a gólcsendet, viszont továbbra is futott az eredmény után, a szünetig sem tudta számottevően csökkenteni a hátrányát (21–12). A második felvonásban sem változott a játék képe, ezúttal is a házigazdák kezdtek jobban, azonban némileg kiegyenlítettebb küzdelem zajlott a pályán. A Brassó megyei gárda igyekezett tartani a lépést a jobb játék­erőt képviselő háromszéki alakulattal, ám a hátralévő negyedórában sem forgott veszélyben a felszabadultan kézilabdázó zöld-fehér mezesek idénybeli harmadik győzelme. A találkozó utolsó két percében a Fogaras nem talált a hálóba, így a sepsiszentgyörgyi csapat 12 góllal jobbnak bizonyult (36–24), újabb sikerével pedig ideiglenesen átvette a vezetést az A-csoportban.

 

 

A-divízió, A-csoport, 3. forduló: Sepsi-SIC–Fogarasi VSK 36–24 (21–12).
Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Vezette: Ciprian Agavriloaie és Daniel Bura. Sepsi-SIC: Andrei – Damian 3, Rău 4, Abaza 5, Banu 5, Bîță 1 (1), Gheorghe 4. Cserék: Dediu, Demeter (kapusok), Márton 6 (3), Lupișcă 2, Pintilescu, Stan 1, Ghinea 1, Solymosi, Constantinescu 4. Vezetőedző: Carmen Cartaș. Fogaras: Dulgheriu – Ioniță 3, Vieru, Tămîrjan 2, Prună 3, Aghe­luță 4, Petrea 3. Cserék: Aldea (kapus), Gherghel 3, Hăgeanu, Grecu 2, Opriș 4 (4), Rusu, Manță. Vezetőedző: Bogdan Frățilă. Kiállítások: 18, illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 4/5. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 804
szavazógép
2024-10-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
BOD PÉTER MEGYEI KÖNYVTÁR. Ma 18 órától Székely Szabó Zoltán színművész, író, újságíró, humorista Sírkabaré című könyvének bemutatójára kerül sor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban. Azt a kérdést feszegetik, hogy mi történt az úzvölgyi temetőben. A rendezvény házigazdája Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.
2024-10-03: Sport - Tibodi Ferenc:

Két háromszéki a Nemzeti Vágta mezőnyében (Lovassport)

Péntektől vasárnapig az Eger melletti Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont stadionjában rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő Nemzeti Vágta 2024-es kiírását, amelyen összesen hat székelyföldi – köztük két háromszéki – versenyző vesz részt. A hétvégi eseményen Sepsiszentgyörgy színeiben Tamás Csaba és Roven Gidran-34 Rozi, míg Illyefalvának Farkas Árpád Dán és Penge száll harcba a leggyorsabb párosnak járó elismerésért.