AtlétikaGyerekeket és felnőtteket egyaránt megmozgatnak

2024. október 23., szerda, Sport

Október 26-án, szombaton a SepsiTri Sport Klub Kovászna Megye Tanácsának támogatásával először rendezi meg a szemerjai stadionban a Sepsi Running Festival elnevezésű futóversenyt, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt nevezhetnek.

  • Fotó: Máté Bence
    Fotó: Máté Bence

A szemerjai stadionban korosztálytól függően 50, 100, 200, 300, 400, 500, 600, 800 és 2000 méteres távon tehetik próbára magukat a sportolni vágyók. A gyerekek már hároméves kortól jelentkezhetnek, a felnőttek 19–29, 30–39, 40–49, 50–59 éves korcsoportban állhatnak rajthoz, illetve 60 évnél idősebbeket is várnak. A benevezés gyerekeknek 10, felnőtteknek 30 lejbe kerül, előbbiek 11-től, utóbbiak 8.45-től iratkozhatnak a helyszínen. Az első három helyezett érmet, kupát, oklevelet és különböző ajándékokat vihet haza. Imreh László fő szervező kiemelte, a viadal legbonyolításában segítséget nyújt több atléta, triatlonista és tapasztalt sportoló, akik tapasztalatukkal és szakmai tudásukkal hozzájárulnak a sikeres rendezvényhez.

„Az a célunk, hogy minél több gyerek és felnőtt részt vegyen a versenyen, ezáltal is arra biztatva őket, hogy minél többet fussanak és sportoljanak, ugyanakkor egészséges életmódot éljenek. A gyerekek életében a legfontosabb a tanulás és a sport, ezek nélkülözhetetlenek számukra, azonban a felnőtteknek is rendkívül fontos a napi testmozgás. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy szükség van a hasonló eseményekre, ahol a gyerekek próbára tehetik magukat és motivációt nyerhetnek. Arra biztatok minden szülőt, tanárt és edzőt, hogy szombaton hozza el a gyerekeket a Sepsi Running Festivalra, hogy együtt megvalósítsuk Sepsiszentgyörgy egyik legnagyobb sporteseményét” – fogalmazott Imreh László. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1312
szavazógép
2024-10-23: Sport - :

Huszonhét éremmel tért haza a Shoto Team (Karate)

Október 20-án rendezték a WSF shotokan karate országos bajnokságot, amelynek Pitești adott otthont. A sepsiszentgyörgyi Shoto Team Karate Club kilenc versenyzővel utazott Argeș megyébe, ahonnan Préda Csaba tanítványai tizennégy arany-, nyolc ezüst- és öt bronzéremmel térhettek haza.
2024-10-23: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Hidvég, Székföld emlékhelye

A községközponthoz tartozik a tőle északi irányban fekvő Nyáraspatak. Lakóinak száma alig haladja meg a 2000 lelket. A helybeli református és katolikus magyarság népes közösségben él, a helyi románság görögkeleti vallásban, a számosabb, román anyanyelvű cigányság pünkösdista vallásban, új templomuk külföldi segítséggel 2015–2016-ban épült.