Csíksomlyón emlékeznek Potápi Árpádra

2024. október 23., szerda, Belföld

A csíksomlyói búcsú helyszínéül szolgáló hegynyeregben emlékeznek csütörtökön az október 17-én elhunyt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárra, egy időben a temetésével. A gyergyószentmiklósi szezonzáró fogathajtó versenyt is az államtitkár emlékének szentelik.

  • Fotó: Facebook / Potápi Árpád János
    Fotó: Facebook / Potápi Árpád János

Kolozsvári Tibor, a Kárpát-medencei Lovas Program erdélyi felelőse ismertette: a szombati lovas programot megelőzően csütörtökön – bonyhádi temetésével egy időben – a Nagy- és Kis-Somlyó-hegy közötti nyeregben emlékeznek az erdélyi lovasok a politikusra. A megemlékezők a csíksomlyói kegytemplomtól indulnak a hegynyeregbe, ahol ökumenikus istentiszteletet tartanak a nemzetpolitikai államtitkár emlékére. Kolozsvári Tibor közölte továbbá, hogy szombaton második alkalommal szerveznek szezonzáró fogathajtó versenyt a gyergyószentmiklósi Krigel lovaspályán, amelyet szintén Potápi Árpád János emlékének szentelnek. Bajkó Tibor, a Krigel Sport Klub elnöke rámutatott: a szombati esemény illik a Kárpát-medencei lovas programsorozatba, amelyet Potápi Árpád János álmodott meg, s bár a tragikus haláleset beárnyékolja a rendezvényt, az elhunyt államtitkár emlékének adózva megtartják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1312
szavazógép
2024-10-23: Belföld - :

Háttéregyezségre gyanakszik Geoană

Mircea Geoană független államfőjelölt egy tegnapi sajtótájékoztatón kijelentette, hogy létezik egy háttéregyezség Marcel Ciolacu és George Simion között, és fennáll a veszély, hogy a választások után a parlament 30 százaléka Moszkva-barát lesz.
2024-10-23: Belföld - :

Romlik a gazdasági növekedés

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az áprilisi 2,8 százalékról 1,9 százalékra módosította a román gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a tegnap közzétett, Világgazdasági kilátások elnevezésű jelentésében.