Paris Hilton aratott az Aranymálnán

2009. február 24., kedd, Magazin

Három Aranymálnával is gazdagodott Paris Hilton a vasárnapra virradóra Los Angelesben megrendezett gálán, amelyen az elmúlt év legrosszabb filmalkotásait és alakításait díjazzák.

A hagyományosan az Oscar-éjszaka előtt 24 órával rendezett Razzie Awards-on a botrányairól elhíresült Hilton a legrosszabb női főszereplő és a legrosszabb páros díját is elnyerte A dögös és a dög (The Hottie and The Nottie) című filmért. Ráadásul övé lett a legrosszabb női mellékszereplőnek járó Aranymálna is a Repo! The Genetic Opera című megbukott horrorban nyújtott játékáért. Mike Myersnak jutott a legrosszabb férfi színész díja a Love Guruért, amely mindjárt a legrosszabb film ,,málnáját" is leszakíthatta. Pierce Brosnan, a volt James Bond érdemelte ki a legrosszabb férfi mellékszereplő díját a hatalmas kasszasikert aratott Mamma Miában alakított szerepéért: kiderült ugyanis, hogy az ABBA-dalokra épült musical meghaladta az ír színész énekesi képességeit. Nem kímélte a Razzie az ugyancsak nagy bevételeket hozó Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című szuperfilmet sem. Az ostoros régész kalandjainak Steven Spielberg jegyezte negyedik része a ,,legrosszabb folytatás" kategóriájában diadalmaskodott.

Totális ,,elismerésben" volt része a német Uwe Bollnak, aki a legrosszabb rendező díját kapta három, 2008-ban bemutatott filmjéért, és hozzá még egy életműdíjat is, olyan horror-gyöngyszemekért, mint az Egyedül a sö­tétben vagy a Holtak háza. A díjalapító John Wilson szerint érdemes lenne összehozni egy filmre Bollt és Paris Hiltont. Az utóbbit ő ,,a 21. század Gábor Zsazsájának" nevezte, mert hogy ,,nem attól híres, hogy bármiben is tehetséges volna, hanem attól a férfitól, akivel éppen lóg".

Az Aranymálna Alapítvány 1980 óta adja ki a Razzie-kat. A díj egy golflabda nagyságú, super 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna, amelynek értéke 4,97 dollár. A díjazottak ritkán jelennek meg a ,,kitüntetés" átvételére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-02-24: Magazin - x:

Kiosztották az Oscar-díjakat

A Gettómilliomos című dráma vitte el a legjobb film Oscar-díját vasárnap este Los Angelesben a 81. Oscar-gálán; aranyszobrocskát kapott mások mellett Sean Penn, Kate Winslet, Heath Ledger és Penélope Cruz.
2009-02-24: Magazin - x:

Dürer-kiállítás Egerben

Dürer és kora címmel a reneszánsz legnagyobb német festő-grafikusának műveit bemutató kiállítás nyílt február 21-én Egerben a Zsinagóga Galériában.