Hogy mik vannak!

2009. február 24., kedd, Magazin

Tilos a csók a pályaudvar előtt

Nincs több utolsó csók a pályaudvar előtt, legalábbis a kijelölt csókmentes övezetben, az északnyugat-angliai Warrington városában. A döntéssel a késéseknek akarnak véget vetni a helyi hatóságok.

Az autóval érkezőknek kialakított gyorsparkolóban egy csókolódzó pár áthúzott képével díszített tábla jelzi, hogy itt már tilos a csók. A Warrington Bank Quay állomást üzemeltető Virgin Rail társaság hétfőn közölte: azok az utasok, akik érzékeny búcsút akarnak venni párjuktól, a közelben lévő parkolóban állhatnak meg járművükkel. ,,A tábla egy szórakoztató módja közölni az emberekkel, hogy sietniük kell" ― mondta az üzemeltető szóvivője. Hozzátette, hogy a gyorsparkoló nagyon kicsi és gyakran túlzsúfolt, a pályaudvaron belül azonban továbbra is szabad a csók. Az utasok azonban felháborodtak a döntésen. ,,Nevetséges. Teljesen értelmetlen dolog egy csókmentes övezetet felállítani. Az embereknek joguk van elköszönni" ― mondta egy nő utas.

,,Szemétkedett", hogy elbocsássák

Irgalmatlan rendetlenséget és szemetet csinált egy éttermi alkalmazott a munkahelyén, hogy elbocsássák, amit azért szeretett volna, hogy jogosult lehessen munkanélküli-segélyre. Ha önként távozik, nem járt volna neki. A 35 éves férfi szanaszét szórt süteményeket a padlón, a konyhában az edényeket, serpenyőket hajigálta szét, a raktárban pedig mártásokat öntött a padlóra. Az eset Wisconsin államban történt. A férfi ellen eljárás indult rongálásért. Terve félig sikerülhetett: valószínűleg tényleg kirúgja az étterem tulajdonosa, de mégsem kap segélyt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-02-24: Magazin - x:

Dürer-kiállítás Egerben

Dürer és kora címmel a reneszánsz legnagyobb német festő-grafikusának műveit bemutató kiállítás nyílt február 21-én Egerben a Zsinagóga Galériában.
2009-02-25: Máról holnapra - x:

Hűség és lojalitás - Bogdán László

Jó évtizede a mindenkori román kormányfők prioritása a korrupció ellen hirdetett kíméletlen harc.