Madonna Bukarestben

2009. február 25., szerda, Magazin

A popdíva augusztus 26-án első alkalommal koncertezik Romániában, a fővárosi Izvor Parkban. A Sticky & Sweet világturné még tavaly kezdődött, és az énekesnő Hard Candy című albumját népszerűsíti, de a slágereket sem hagyja ki. A bukaresti koncert előtt Belgrádban, utána pedig Szófiában lép a szerb, illetve a bolgár közönség elé.

A Sticky & Sweet-show körülbelül két órát tart, és négy szakaszból áll. Az első, a The Pimp a múlt század húszas évei és a modern gansta’pimp stílusát idézi. A második, az Old School a nyolcvanas éveknek állít emléket, amikor maga Madonna is híressé vált, és hódítani kezdett a rap stílus, a harmadik részben a balkáni, főként cigányzenére alapoz, a negyedik pedig rave stílusban született. A koncert meghívottja DJ Paul Oakenfold, aki a show-t nyitja.

Madonna az állandó mozgás és saját maga újrakitalálásának a szimbóluma. Már karriejének elején konfliktusba keveredett a katolikus egyházzal, amely erősen bírálta a Like A Prayer című klipjét. Akkor maga II. János Pál pápa tiltotta meg neki, hogy Olaszországban fellépjen. Az énekesnő akkor azt nyilatkozta, hogy nem érdekli. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de az ötvenéves sztár ma is provokatív ruházatáról és mozdulatairól híres, s ma sem tartóztatja magát az egyház megbotránkoztatásától.

Jegyeket március 3-tól lehet vásárolni 120, 160, 600 és 800 lejért (utóbbi VIP kategória) a Diverta boltokban, valamint on-line. A koncert hivatalos szponzora a Vodafone Románia. A www.myticket.ro honlapon már hétfőtől vásárolhatnak a Vodafone-előfizetők (és vásároltak is nagy számban), egy előfizető legtöbb négy jegyet vehet. Egy SMS küldésével a 4545 számra válaszként kap egy kódot, amellyel regisztrálhat a honlapon. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-02-25: Magazin - x:

A sepsiszentgyörgyi szabók kérelmes levele 1808-ból - Józsa Lajos

Céhalapítás igényével fordultak a szabómesterek a Sepsiszentgyörgyi Magistratushoz a velük egyesülni akaró csizmadiákkal és tímárokkal. Ezt az tette szükségessé, hogy a csizmadiák 1803-ban az Erdélyi Guberniumhoz felterjesztett kérelme céhalapítás tárgyában még nem érkezett meg.
2009-02-25: Magazin - x:

Hódít a bajusz Párizsban

Brad Pitt, George Clooney és más hollywoodi sztárok példájától ihletve egyre több párizsi férfi növeszt bajuszt.