Északisí-vbOlasz és norvég győzelem sprintben

2009. február 26., csütörtök, Sport

A nőknél az olasz Arianna Folis, a férfiaknál pedig a norvég Ola Vigen Hattestad nyerte a sífutók egyéni sprintversenyét az északi sízők világbajnokságán a csehországi Liberecben.

A nők 1,3 km-es távon rendezett viadalán a döntőben Folis mögött másodikként az amerikai Kikkan Randall, míg harmadikként a finn Pirjo Muranen érkezett célba. A férfiaknál 1,6 km volt a táv, s kettős norvég győzelem született, miután Hattestad mögött honfitársa, Johan Kjoelstad lett a második. A harmadik helyet az orosz Nyikolaj Morilov szerezte meg. Eredmények: férfi sprint: 1. Ola Vigen Hattestad (Norvégia), 2. Johan Kjoelstad (Norvégia), 3. Nyikolaj Morilov (Oroszország); női sprint: 1. Arianna Folis (Olaszország), 2. Kikkan Randall (Egyesült Államok), 3. Pirjo Muranen (Finnország).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-02-26: Sport - x:

Fölényes Bibco-győzelem (Minifoci)

Elrajtolt a baróti 2008—2009-es minifoci-bajnokság tavaszi idénye. A 14. forduló eredményei: Autex—Trox 7—4, Bibco—KBV 16—3, Zsósa—Köpec 2—5, Zecovi—Kormos 3—3, Erpék—Csillag 12—6, Romtelecom—Rákos 2—1. Az Erdészek állt.
2009-02-26: Sport - x:

Trekking és túrasíverseny (Téli sport)

Az Erdélyi Kárpát Egyesület háromszéki osztálya túrasí- és gyaloglóversenyt szervez február 28-án a Nagykő-havason.