Doktor Bubó eseteiRiadó Kerekerdőn — Jártó Kocsis Edit

2009. február 26., csütörtök, Család

Kerekerdő csendes kisváros, ahol mindenki ismeri a másikat, ahol együtt öregszenek meg a szomszédok és cseperednek fel a gyerekek. Ritkán érkezik ide idegen, s az is valamikor itteni lakos volt.

Kecses Ella, a gazellalány már rég elkerült a fővárosba, ahol először ő maga táncolt mások szórakoztatására, és most már másokat is tanít ugyanerre a táncra. Összesereglett a környék apraja-nagyja, a kis gidák irigykedve nézték Ella hatalmas műszempilláit, szépen csiszolt, festett és politúrozott körmeit. A nagyok hallgatták meséit, megbámulták öltözetét, apró személyes tárgyait. Volt ott csüngős kulcstartó, öngyújtó, aranyló rúzs, piros ékszerdoboz és egy izgalmas narancssárga üveg.

Az üveg keltette fel igazán Ugri Bugri figyelmét, mert narancssárga színe a kedvelt sárgarépára emlékeztette a kis nyúlcsemetét.

Egy óvatlan pillanatban sikerült elcsennie az üveget, és félrevonult vele a Nagyfa árnyékába. Óvatosan forgatta, nézegette, amikor megmozdult az ág, amire támaszkodott. Kiderült, hogy Lajhár Laji karja volt az, s most már ketten kíváncsiskodtak tovább. Felbontották a csomagolást, kicsavarták a dugót, és megcsapta őket egy kellemes édeskés illat. Belenyaltak, ízlett. Valami léfélével volt tele, amiről úgy gondolták, extra muroklé, és apránként megitták.

Kis idő múlva Laji mozgásba lendült, lejött a fáról, és elsétált a főtéren bámészkodó tömegig. Ugri Bugri úgy elkezdett ugrálni, mint egy felhúzós játék nyúl vagy egy versenykenguru. Ugrálva ért a térre, és nem tudta abbahagyni a mozgást.

Először mindenki nevetett rajta, aztán kezdtek csatlakozni, majd sajnálkozni, és hívták nyúlmamát. A Lajhár családon is eluralkodott a rémület, mert közülük még senki sem ment el ilyen messzire, és nem érdeklődött mások iránt — hát mi lesz a tradícióval?

Végül mindenki Doktor Bubó rendelőjébe kísérte a kis csapatot. A doki apránként megértette, hogy a lurkók egy energiaitalt tartalmazó palackot kóstolgattak fenékig. Ellának az segített egész nap mozgásban, lendületben maradni.

Megnyugtatta a szülőket, hogy most egy hosszú-hosszú alvás következik, mert kimerült a szervezet, de aztán minden helyreáll. A kíváncsiskodó gyerkőcöket pedig figyelmeztette, hogy óvakodjanak minden ismeretlen szertől, mert még rosszabbul is járhatnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-02-26: Sport - x:

Lapzárta

Kosárlabda: Bukaresti Olimpia—Sepsi BC 47—110
2009-02-26: Család - x:

Az első hónapok otthon (Apaszerepben)

Sok apa úgy érzi, a szülés után hazaérkező csecsemő túl pici, törékeny, és nehéz kialakítani vele a kapcsolatot. Nagyon várják, hogy elkezdjen mászni vagy járni, és kimondja az első szavakat. Csakhogy addig hónapok telnek el!