Kutyamenhely Kézdivásárhelyen

2009. március 6., péntek, Közélet

A kóbor ebek kérdését sem a régi, sem pedig a jelenlegi városvezetésnek nem sikerült orvosolnia.

Évek óta igyekeztek számukat csökkenteni, kevés eredménnyel. Az sem kizárt, hogy más városokban befogott, gazdátlan ebeket engednek szabadon Kézdivásárhelyen, hiszen egyik napról a másikra eddig nem látott, ismeretlen kutyák jelennek meg. A befogott állatok a szeméttelep közelében levő drótketrecekbe kerülnek, ahol felügyelő gondoskodik etetésükről. Az elcsellengő kutyát a gazdája eddig díjmentesen vihette haza, de a legutóbbi tanácsülésen kiváltási illetéket szabtak meg: két napig kétszáz, azon felül pedig ötszáz lejt. Szarvadi József alpolgármester kutyamenhely létesítését tervezi, amire pályázni szándékoznak. Erre alkalmas épületet (egy volt istállót) Bokor Árpád önkormányzati képviselő ajánlott fel. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-03-06: Közélet - x:

Vadakat számolnak

Március 9. és április 24. között védett ragadozókat — medve, farkas, hiúz és vadmacska — számolnak a háromszéki vadásztársaságok, ezt felügyelik majd a megyei környezetvédelmi hivatal illetékesei is.
2009-03-06: Közélet - x:

Falusi boltokat ellenőriztek

Kiszolgáltatottabb helyzetben van az a vásárló, aki a falujában működő egy-két üzletből szerzi be a mindennapi betevőt: a megyei fogyasztóvédelmi hivatal nemrégi ellenőrzési kampányának zárójelentése szerint 19-ből 15 boltban hibádzik valami.