Falusi boltokat ellenőriztek

2009. március 6., péntek, Közélet

Kiszolgáltatottabb helyzetben van az a vásárló, aki a falujában működő egy-két üzletből szerzi be a mindennapi betevőt: a megyei fogyasztóvédelmi hivatal nemrégi ellenőrzési kampányának zárójelentése szerint 19-ből 15 boltban hibádzik valami.

A legtöbb gond Zágonban és Esztelneken bukkant felszínre: lejárt szavatosságú, azonosíthatatlan összetételű vagy árcímke nélkül kínált élelmiszerek, italok, bizonytalan mennyiségű főzött kávéfélék, hitelesítéssel nem rendelkező mérleggel adagolt ömlesztett áru miatt bírságoltak. Többféle szabálysértést észleltek a csernátoni és ozsdolai üzletekben, de akadt kihágás Árkoson, Bardocon, Kézdialmáson, Kökösben, Albisban, Kisbaconban és Szentléleken is. A kiszabott bírságok összege 17 000 lej. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-03-06: Közélet - x:

Kutyamenhely Kézdivásárhelyen

A kóbor ebek kérdését sem a régi, sem pedig a jelenlegi városvezetésnek nem sikerült orvosolnia.
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Üzenet (SMS-nek túl hosszú, novellának túl rövid, újságcikknek éppen jó)

Ötvenhárom évvel ezelőtt, 1956-ban a magyar egyetemisták (és tanáraik) még forradalmat szítottak. Megkérdezném, hol van a mai egyetemista ettől a mentalitástól, de minek? S főleg kitől?