isMiért szeretjük a Mónika-show-t?

2009. március 7., szombat, Kovakő - diákmelléklet
A Mónika-show nem tartozik az átlagos show-k körébe. Különböző szempontokból lehet osztályozni.

Vegyük például a díszletet, a belteret: váza, virágok, egy-egy kósza, idetévedt könyv (a jó hír reményében), egyszóval stílusos a berendezés, rózsaszínes-tökéletes. Aztán vegyük a válófélben levő családanyát, a műsorvezetőt, Erdélyi Mónikát, aki szókimondó hölgy. Aki természetesen szép; egy kiló smink az arcán, és saját ,,stylist"-je van, aki meg folyton hibázik valamiben, ,,valakiben". Egyszóval, a show külseje, a műsorvezetőnő hibátlan. Ám ahogy a mondás tartja, ne a borítója alapján ítéljük meg a könyvet.

Mikor elkezdődik a show, megérkeznek a ,,problémás" emberek. Az elején minden rendben, mindenki nyugodt, de amikor belelendülnek a beszélgetésbe, mindenki levetkőzi gátlásait, veszekedni kezdenek, csúnyán beszélnek, kiabálnak; ezeknek a jeleneteknek az okozója gyakran maga a műsorvezető, Mónika, aki sértő, kioktató, lenéző, kotnyeleskedő kérdéseket tesz fel. Csak azért, hogy bojkottálja vendégei lelkivilágát. Ha vendégei mérgelődnek (márpedig ezt teszik), érzelmi telítődöttségükben akár botrányt is csinálhatnak, ez pedig növeli a nézettséget. Mónika ezeket a kérdéseket minden lelkiismeret-furdalás nélkül teszi fel, mintha ő jobban tudná, mi a helyzet, mint a vendégei, mivel ő a koronázatlan magyarországi ,,show-woman", ezért mindenféle kérdés megengedett, jóváhagyott a tévénézők részéről. A néha érthetetlen szlenget beszélő vendégei csúnya, trágár kifejezéseket használnak, de őket, érdekes, már lehurrogja a nagyközönség. De abban is van kivetnivaló, hogy csak a legcsúnyább szavakat sípolják ki.

Tehát mért is ne lehetne a Mónika show-t szeretni?... Olyan magánéleti szennyest, gondokat terítenek ki, hoznak napvilágra a vendégek a műsor alatt, ami nem ország-világra tartozik, hanem a problémás műsorbeli személyekre; és ezeket nem is illene közzétenni, ez erkölcstelen. A nagy veszekedés és rivalgás közepette Mónika elmondja ,,megváltó" mondatát, tanácsát; és csodálatos módon az eddig háborgó felek azonnal kibékülnek, minden indulatuk elmúlik, rendezik gondjaikat (látszólag), békésen távoznak (látszólag).

És jön a szokásos tapsvihar a közönség részéről a műsorvezetőnőnek, amit ő megérdemelt, nemde?... És valahogy így nő a Mónika-show nézettsége.

Lőrincz Orsolya, Benkő József Általános Iskola, VII. oszt., Bardoc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Régi és új tanárok

Ez egy igen összetett kérdés, amely véleményem szerint többszempontos kifejtést igényel. A tanár-diák kapcsolat a társadalom és az egyén életének fontos része, amely természetszerűleg az idők során folyamatosan változott.
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Nyár a télben fotópályázat

NYÁR A TÉLBEN címmel fotópályázatot hirdetett a Mikes Kelemen Diáktanácsa 2009. január 9. és február 9. között.