Hírkígyó

2009. március 7., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Refi-DT

Pilvax kávéház: március 12-én filmvetítés a Konviktusban és egyéb programok az 1848-as szabadságharc emlékére.

Jazz night: április 10-én, Konviktus.

Zakuszka-party április 11-én, előadóterem.

Egyebek

Túl a Szemen — versenyfelhívás — Ady Endre-évforduló

Ady Endre halálának 90. évfordulója alkalmából a csíkszeredai Agora Alapítvány versenyt hirdet. Bemutatkozásra hívunk minden olyan versmondó, színjátszó, előadó és alkotó középiskolás diákot, diákcsoportot, akinek produkcióját, alkotását Ady Endre költeményei, életműve ihlette. Műfaji megkötés nincs, támpontul közöljük az alábbi kategóriákat:

Versmondás — egy szabadon választott Ady-költemény

Önálló vagy többszereplős produkció — megzenésített vers, versre/versekre épülő előadás, mozgásjáték, versekre épülő koreográfia (csapatonként legtöbb hat személy, időkorlát 10 perc)

Alkotás — Ady Endre verseiből, életéből ihletett képzőművészeti alkotás

Az előválogatásra március 18-án, a döntőre március 21-én, a költészet világnapján kerül sor Csíkszeredában. Kérjük, jelezd részvételi szándékodat neved és a kategória megjelölésével a tulaszemen@gmail.com e-mail címen legkésőbb március 17-ig.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Nyár a télben fotópályázat

NYÁR A TÉLBEN címmel fotópályázatot hirdetett a Mikes Kelemen Diáktanácsa 2009. január 9. és február 9. között.
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Útban a kutatófizika felé (Beszélgetés Szerző Péterrel, a Székely Mikó Kollégium nemzetközi díjas diákjával) - Fekete Réka

,,Jól érzem magam a bőrömben, de valószínű az is jól érzi magát, aki táncol, színházba jár, tehát azokban a dolgokban vesz részt, amelyekből én kimaradtam. Időm lett volna egyébre is, de én ezt szeretem. Nem arról van szó, hogy bizonyos szabályszerűségekhez kötöm az életem, mert ezt igazán csak akkor teszem, amikor fizikával foglalkozom, egyébként a hétköznapokban nem lesem, hogyan működnek a fizikai szabályszerűségek."