Szónokverseny Kézdivásárhelyen

2009. március 17., kedd, Közélet
Az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete március 12-én ötödik alkalommal szervezte meg a középiskolások számára kiírt Zúg március szónokversenyt.

Akárcsak az előző esztendőkben, a győztes ünnepi beszédét március 15-én a Gábor Áron téri központi rendezvényen is elmondhatta. Idén a város öt középiskolája közül négy — az Apor Péter Iskolaközpont, a Bod Péter Tanítóképző, a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ és a Nagy Mózes Elméleti Líceum — tíz tanulója, öt lány és öt fiú versengett. A szónokversenyt Nagy Babos Rebeka, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizenegyedik osztályos tanulója nyerte, második helyen az ugyancsak kantás Szőllősi Tamás végzett, harmadik pedig a tanítóképzős Pánczél Gyöngyvér lett. Dicséretben részesült Keresztes Ákos, a kantai iskola tanulója.

(Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-03-17: Közélet - x:

Kommandón hózáporban ünnepeltek

Szombaton ünneplőbe öltözött Kommandó apraja-nagyja, s a zord idő ellenére valóságos hózáporban mintegy 350 személy vett részt az 1848—49-es forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségen a községháza előtti kopjafánál.
2009-03-17: Világfigyelő - x:

Dávid Ibolya emelt fővel vállalja a szétesést

Egy hét múlva nem lesz saját frakciója az MDF-nek. A pártelnök maga jelentette be az országgyűlésben, hogy büszkén vállalja a függetlenséget, legfeljebb néhány hétig nem lesz alkalma napirend előtti beszédet tartani.