Közösségfejlesztési egyesületek

2009. március 20., péntek, Közélet
Felső-Háromszéken először Gelence, Szentkatolna és Zabola fogott össze és alakított Zernye néven kistérségi vidékfejlesztési egyesületet 2007 februárjában.

A múlt év decemberében Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Esztelnek, Kézdialmás, Lemhény, Ozsdola és Bereck a Leader-program keretében Augustia néven hozott létre hasonló egyesületet, melynek bejegyeztetése most folyik. Legutóbb Kézdialmás és Esztelnek polgármesteri hivatala fogott össze és hozta létre az Esztelnek—Kézdialmás Közösségfejlesztési Egyesületet azzal a céllal, hogy nagyobb eséllyel tudjanak pályázni a víz- és szennyvízcsatorna kiépítésére, útjavításra és szociális gondok megoldására.

(Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-03-20: Közélet - x:

Összeszedték a tilosban parkolókat - Váry O. Péter

Hosszabb kihagyás után szerdán és csütörtökön ismét Sepsiszentgyörgyön járt a tilosban parkoló autókat elszállító brassói cég tehergépkocsija, a két nap alatt tucatjával szedték össze a Megállni tilos tábla hatóterületén vagy a zöldövezetben leparkolt autókat.
2009-03-20: Közélet - x:

Sízni lehet Sugásfürdőn

Talán egész télen nem volt olyan jó hó Sugásfürdőn, mint most, irány tehát fel, ki teheti, s szeret sízni. Nem feltétlenül kell autóval menni, hiszen a közszállítási vállalat szombaton és vasárnap is napi két járatot indít, 10 és 13 órakor mennek fel a buszok, 14 és 17 órakor térnek vissza.
(vop)