Összeszedték a tilosban parkolókat - Váry O. Péter

2009. március 20., péntek, Közélet

Hosszabb kihagyás után szerdán és csütörtökön ismét Sepsiszentgyörgyön járt a tilosban parkoló autókat elszállító brassói cég tehergépkocsija, a két nap alatt tucatjával szedték össze a Megállni tilos tábla hatóterületén vagy a zöldövezetben leparkolt autókat.

Jó néhány esetben a rossz helyen hagyott autók tulajdonosai még azelőtt előkerültek, hogy a teherautóra felemelték volna járgányukat, ők ,,csak" egy bírsággal megúszták. Akiknek autóját bevitték a kertészetbe, a tilosban parkolásra kiszabott büntetés mellett az elszállítás költségét is ki kellett fizetniük. Legtöbb esetben nem is a bírságok mértéke zavarta őket — bár az sem kevés, több száz lejre rúg —, hanem az, hogy jókora sort kellett kiállniuk a városháza adóhivatalában, mielőtt visszakaphatták autójukat. De hogy a ,,leckéből" nem sokan tanultak, arra bizonyság, hogy az e két nap alatt elszállított autók között akad olyan, amelyet nem első alkalommal vittek már el. Meg az is, hogy azokon a helyeken, melyeket ily módon szabadítottak fel, néhány perc múlva ismét autók álltak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-03-20: Közélet - x:

Nincs érdeklődés az orvosi állások iránt - Fekete Réka

A meghirdetett hatvanhét helyre csupán három orvos jelentkezett a háromszéki kórházakba. Országosan sem jobb a helyzet, a közel kétezer üres állásra 341-en pályáznak. A versenyvizsga egy hét múlva kezdődik, a be nem töltött helyekre június végén újabb felvételt tartanak.
2009-03-20: Közélet - x:

Közösségfejlesztési egyesületek

Felső-Háromszéken először Gelence, Szentkatolna és Zabola fogott össze és alakított Zernye néven kistérségi vidékfejlesztési egyesületet 2007 februárjában.