Doktor Bubó eseteiVámpírkarrier — Jártó Kocsis Edit

2009. március 26., csütörtök, Család

Nyár eleje volt. Szúnyog Szilárd éppen befejezte felsőfokú tanulmányait, és egy jól fizetett munkahelyen, egy nyertes csapat tagjaként szerette volna kamatoztatni vérszívó tehetségét. Volt az ifjúban valami öröklött hajlam, de a magas fokú tanulmányok óriásira növelték önbizalmát.

Napestig az internetet böngészte a megfelelő állás reményében, amikor egyszer csak megcsillant előtte a lehetőség: Hollówoodba kerestek főszereplőt egy vámpírfilm forgatásához.

Szilárd azonnal ajánlásokért kezdett szaladgálni. Felkereste valamikori professzorát, Szúnyog Góliátot, aki a fullánkforgatás mesterségére tanította, majd Malária Ria tanárnőt, akivel a szúnyogáriát fújta. Összegyűjtve az értékes referenciaanyagot, e-mailen elküldte, és várta a választ a szú@nyög címre.

Hála a világhálónak, mely úgy elterjedt Kerekerdőn is, mint régebb a pókháló, pár óra múlva jött is a meghívás a próbafelvételre. Együtt zümmö­gött az egész szúnyogrokonság, amikor kikísérték a szépreményű ifjat a röptérre. Hősünk a bal szárnyon kapott helyet egy hőscincér társaságában. Egész utazás alatt a nagy lehetőségről fecsegtek, és Szilárd már látta magát a plakátokon, s a repülőgépzajba beleképzelte a rajongók moraját.

Aztán eljött a nagy pillanat, a bemutatkozás. A rendező ugyan csóválgatta a fejét a vékony szúnyogdonga láttán, de az ajánlások súlya nyomott annyit a latban, hogy próbát tartson a jelentkezővel. Szilárdnak egy csinos, szőke színésznő oldalán kellett eljátszania a vámpírszerepet.

Egész reggel Kolgét Vájtening fogkrémmel fehérítgette szívókáját, hogy nagyobb legyen majd a hatás a közelképen. Aztán egy haditanács, fényár, és kezdődött a forgatás. Az ifjú, akinek nem volt tapasztalata a színészmesterségben, nagy lélegzetet vett, és teljes erejéből belemart a kínálkozó nyakba. A színésznő felszisszent, majd összeesett, mintha csak a forgatókönyvet követné, de a nyakán ott éktelenkedett egy nagy vörös csípés.

Szilárd ösztönösen érezte, hogy valami végzetes hibát követett el, és a zűrzavarban kisirült az ajtón. Mire a rendező szétnézett dühöngve s ordítozva, hogy most csapja agyon a merénylőt, szúnyogunk már hazafelé zötyögött eredeti termeténél kisebbre zsugorodva.

Nagy volt a szomorúság az egész szúnyognemzetségben, az ifjú meg magába zárkózott, zizzenést sem hallatott. Így kerültek doktor Bubóhoz.

A doktor azonnal vérátömlesztést adott az alélt szúnyognak, és biztató szavakkal is próbálta talpra állítani, amikor megjelent a színen Marha Mara, a helyi lokál dzsesszénekesnője.

Mara rögtön átlátta a helyzetet, és a maga természetességével megszólalt: ,,Hát, öcskös, nem tévesztendő össze egy itthoni marhafar egy magasnyaki művészi vénával!"

Nem tudni, meddig tartott a gyógyulás, de Szúnyog Szilárd azóta egy marhalegelőn dolgozik felügyelői állásban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-26: Sport - x:

Megtorpantak az üldözők (Labdarúgás, IV. liga) — Áros Károly

Három csapat „üldözi"az éllovas Papolci FC-t. De nem a trónfosztás reményével, esélyével. Ők hárman különcsatát vívnak, s ennek a csatának a tétje a dobogó, még inkább a felsőbb osztályba jutás jogát biztosító második hely.
2009-03-26: Család - x:

A Föld órája

Országok tucatjai, városok százai, háztartások milliói csatlakoznak idén a Föld órája akcióhoz: a környezetkímélés jegyé­ben március 28-án este egy órára lekapcsolják a villanyt.