A Föld órája

2009. március 26., csütörtök, Család

Országok tucatjai, városok százai, háztartások milliói csatlakoznak idén a Föld órája akcióhoz: a környezetkímélés jegyé­ben március 28-án este egy órára lekapcsolják a villanyt.

Olyan fővárosok és nagyvárosok csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint London, Peking, Ró­ma, Moszkva, Los Angeles, Rio de Janeiro, Hongkong, Dubaj, Szingapúr, Athén, Buenos Aires, Toronto, Sydney, Mexikó­város, Isztambul, Koppenhága, Manila, Las Vegas, Brüsszel, Fokváros, Helsinki.

Számos világhírű épület és kulturális látványosság is sötétbe borul március 28-án, egyebek mellett kialszik a világítás a Megváltó Krisztus szobránál Rio de Janeiróban, a Merlion-szobron Szingapúrban, a Sydneyi Operaház épületén, a torontói CN-toronyban és a világ legmagasabb épületén, a Taipei 101-en is lekapcsolják a világítást.

A Föld órája akció Ausztráliából indult: 2007 márciusában Sydney lakásainak 53 százaléka elsötétült, csakúgy, mint az Operaház, a hotelek és irodaházak. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, így a szervező Termé­szetvédelmi Világalap úgy döntött, az egész világra kiterjeszti. (MTI—i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-26: Család - x:

Vámpírkarrier (Doktor Bubó esetei) — Jártó Kocsis Edit

Nyár eleje volt. Szúnyog Szilárd éppen befejezte felsőfokú tanulmányait, és egy jól fizetett munkahelyen, egy nyertes csapat tagjaként szerette volna kamatoztatni vérszívó tehetségét. Volt az ifjúban valami öröklött hajlam, de a magas fokú tanulmányok óriásira növelték önbizalmát.
2009-03-26: Család - x:

Civilizációs megbetegedések

Az Egészségügyi Világszervezet, a Világbank és a Harvard Egyetem Globális betegségteher című tanulmánya szerint a következő húsz évben az idegrendszeri betegségekben szenvedők aránya a világon akár húsz százalékkal is emelkedhet. A depresszió súlyos alakja, az úgynevezett major depresszió az elveszett egészséges életévek leggyakoribb okozóit összegző listán pedig az ischaemiás szívbetegségek utáni második helyre kerül.