Versenyvizsga az egészségbiztosítónálEgyik pályázót elutasították, a másik megbukott — Fekete Réka

2009. március 27., péntek, Közélet

Nem találták rendben Ghiţă Drăgoiu, a Kovászna Megyei Egészségbiztosító Pénztár februárban ideiglenesen kinevezett elnök-igazgatójának erkölcsi bizonyítványát, emiatt a vizsgaszabály vonatkozó cikkelyére hivatkozva elutasították részvételét a múlt heti versenyvizsgán.

A jelentkezési időszakban Drăgoiu lapunknak azt mondta, bár van tudomása róluk, nem foglalkozik olyan rágalmakkal, hogy nem lenne joga versenyezni, szerinte a kritériumrendszer nem támaszt olyan feltételt, amit nem tudna teljesíteni. Úgy tűnik, mégis volt akadálya pályázata elfogadásának. A másik Kovászna megyei igazgatójelölt, Dionisie Iliev, a megyei biztosítópénztár alkalmazottja az írásbelin az utolsó előtti pontszámot érte el a tizenöt megbukott versenyvizsgázó közül, így az interjúra el sem mehetett. Az országos biztosítópénztár az üresen maradt elnök-igazgatói tisztségekre kiírta az újabb versenyvizsgát, amelyre április 2-ig lehet jelentkezni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-03-27: Közélet - x:

Milyen legyen a dollárpiac? (Lakónegyedi népszavazás) — Váry O. Péter

Új rendszer bevezetését tervezi Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester, nagyobb horderejű városgazdálkodási kérdésekben az érintettek véleményére bízza a döntést. Elsőként a dollárpiac átalakításának tervét bocsátja népszavazásra.
2009-03-27: Közélet - x:

Nagyobb tisztaság, nagyobb árak — Demeter J. Ildikó

Áprilistól megdrágulnak a köztisztasági szolgáltatások Sepsiszentgyörgyön, ám a magasabb árért többet is nyújt a közterület-fenntartó Tega Rt.: gyakrabban takarítja az utcákat, járdákat, és ingyen szállítja el a szelektált hulladékot — közölte Tóth-Birtan Csaba igazgató.