A harmadik raktáráruház Kézdivásárhelyen

2009. március 27., péntek, Közélet

A Plus és a Penny Market után a közeljövőben még egy raktáráruház épül a céhes város Csernáton felőli bejáratánál, a Mol töltőállomással szemben. A németországi Kaufland nemrég megvásárolt egy kéthektáros magánterületet, ahová korszerű bevásárlóközpontot épít.

A raktáráruházon kívül a német befektető harminchárom bérelhető üzlethelyiséget és vendéglátó-ipari egységet is átad. A beruházás kb. száz-százötven új munkahelyet is jelent. Rácz Károly polgármester értesülései szerint a német cég hamarosan nekikezd az építkezésnek, mivel már idén, az esztendő végén át szeretnék adni a nagyáruházat. Az építkezési engedély kibocsátása most van folyamatban. A Kaufland 2005 óta van jelen Romániában, ez idő alatt országszerte negyven áruházat adott át. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-03-27: Közélet - x:

Szentgyörgyi találmány: a válságkenyér

Országos ismertséget szerzett magának a sepsiszentgyörgyi Diószegi-pékség egy hét végi kiállításon díjazott termékével: a cserépben sütött, két kilogrammos, császárszalonnával és hagymával ízesített különlegesség nem csak szakmai elismerésben részesült — legjobb és legérdekesebb kenyér díja —, hanem főként a média harapott rá, tévéhíradókban és napilapokban ,,válságkenyérként" emlegetik azóta is.
2009-03-27: Közélet - x:

Ivóvíz és szennycsatorna Bitának

A rétyi önkormányzat által összeállított integrált programban Bita ivóvíz- és szennyvízhálózatának kiépítését is tervezik. Jelentős lépés lenne ez a kissé elzárt mezőföldi falu életében.