Igyekezni kell

2009. április 11., szombat, Közélet
Április 30-ig postázni kell az igénylést az Iskola Alapítvány által folyósított oktatási támogatásra.

A postabélyegző dátuma számít, de aki később küldi el az iratcsomót, az lemarad az idei támogatásról. A magyar állam 22 400 forint értékben támogatja a magyar iskolában tanuló gyerekeket és 2800 forinttal a magyar egyetemi hallgatókat. Az alsó-háromszéki szervezet összesítése szerint eddig alig 7856-an juttatták el a pályázatot, tízezerrel kevesebben, mint tavaly, hallgatói támogatást egyelőre 370-en igényeltek. Aki még nem tette meg, beszerezheti a pályázati borítékot az RMDSZ-irodákban, illetve a státusirodákban. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-04-11: Közélet - x:

Kisebbségtörténeti képzést tartanak - Farcádi Botond

Kisebbségtörténeti képzést szervez jövő héten az árkosi Európai Tanulmányok Központjában és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban a Jakabffy Elemér Alapítvány, Kovászna Megye Tanácsa, a Babeş—Bolyai Tudományegyetem Törté­nelem—Filozófia Kara, a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézete.
2009-04-11: Közélet - x:

Késik a Bazár felújítása - Farcádi Botond

Körülbelül két hónapba telik, amíg befejezik a sepsiszentgyörgyi Bazár épületének teljes felújítását — tudtuk meg Bíró Donát megyei főépítésztől.