Második kísérlet a mozi átvételére - Váry O. Péter

2009. április 11., szombat, Közélet
Április 15-én, szerdán ismét megpróbálja birtokba venni tulajdonát, a Művész filmszínházat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

Az első kísérletre március 30-án került sor, amikor itt jártak az országos mozivállalat (Radef) képviselői, hogy a tavaly hozott kormányrendeletnek megfelelően átadják az önkormányzatnak az épületet. Akkor a mozit bérlő brassói vállalkozó hiányában nem tudtak bemenni az épületbe, de a Radef sem küldte el az átadási-átvételi jegyzőkönyv aláírására feljogosított képviselőjét, így másnap Antal Árpád András polgármester Bukarestbe utazott, hogy megszerezze a szükséges kézjegyet. De még ennek birtokában sem mondhatja magáénak a város a filmszínházat, hiszen az átadás-átvétel akkor válik hivatalossá, amikor az ingatlan leltárát is hozzácsatolják — ennek összeállítására tesz kísérletet szerdán a város vezetősége. A polgármester szerint a bérlő — miután múlt alkalommal azzal vádolta a sajtóban az önkormányzatot, hogy a románokat ily módon akarják elűzni a városból — ezúttal sem fog megjelenni, következésképp végrehajtóval, rendőrséggel kell majd behatolni. Ha végre ez is megtörténik, azzal még a mozi kálváriája nem ér véget, a brassói üzletember ugyanis meg akarta vásárolni az épületet, s a Radef ellen ez ügyben indított pert megnyerte. Sajtóinformációk szerint az önkormányzattal is perelni szándékozik, több százezer euró nagyságrendű befektetést emleget — miközben az épületet havi háromszáz euróért bérli.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-04-11: Közélet - x:

Késik a Bazár felújítása - Farcádi Botond

Körülbelül két hónapba telik, amíg befejezik a sepsiszentgyörgyi Bazár épületének teljes felújítását — tudtuk meg Bíró Donát megyei főépítésztől.
2009-04-11: Közélet - x:

Terjeszkedik a Clermont Szálló (Kovászna) - Bodor János

A kovásznai Clermont Szálló tulajdonosa, Ovidiu Costea vállalkozó másfél évvel ezelőtt átadott négycsillagos szállodája közvetlen közelében haszonbérbe vehet árverés nélkül még 3807 négyzetméter városi magántulajdonban levő területet, ugyanakkor megvásárolhatja — szintén árverés nélkül — a rajta levő épületet, amelyben a diktatúra éveiben Fazakas János miniszter lakott kovásznai gyógykezelései alatt.