Lecsaptak

2009. április 15., szerda, Sport

A labdarúgóéletünket évtizedeken át bemocskoló piszkos ügyek — csapatok, játékvezetők, játékosok megvesztegetése, gyanús alakok vezető szerepekbe történő előrelépése... — végre (reméljük, hogy eredményesen is) a hatalom figyelmébe kerültek.

Első lépésként könyveljük el, hogy a Korrupcióellenes Nemzeti Bizottság lecsapott a Román Labdarúgó-szövetségre, s lefoglalta a „piteşti-i aktákat", miután az FC Argeş „tulajdonosánál", egy bizonyos Cornel Penescunál házkutatást tartottak. A kiszivárgott hírek szerint a szövetségnél tett „látogatás" alkalmával lepecsételték a Központi Játékvezetői Bizottság elnökének, Gheorghe Constantinnak az irodáját. A hírek szerint a mérkőzés, mely a „bundabotrányt" kirobbantotta, az Otopeni—FC Argeş találkozó lenne.

Mi tagadás, nagyon szeretnők, ha a hétfő reggel „felcsapott" láng tartósan égne, s felperzselné a sportok királya, a labdarúgás romániai vadhajtásait. Szeretnők... de attól tartunk, hogy mint annyi ügynek (hogy csak egyet mondjunk: Becali pénzes bőröndjét), ennek is kitekerik a nyakát, ezt is elsimítják, szőnyeg alá söprik. Azért türelmetlenül várjuk a fejleményeket. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-04-15: Sport - x:

Puskás Kupa, 2009 (Iskolai sport)

Mint arról már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, április 17-én a Kárpát-medence kilenc testvériskolája — a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola, a szegedi Gá­bor Dénes Gimnázium, Műszaki Szakközép és Kollégium, a szolnoki Műszaki Szakkö­zép- és Szakiskola, Jendrassik György Gépipari Tagintézmény, a miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola, a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikum, a szombathelyi Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola és Kollégium, a pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakkö­zépiskola, a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola — sportoló diákjainak képviseletében találkozik itt, Sepsiszentgyörgyön a hagyományos Puskás Kupa-vetélkedőn.
2009-04-15: Sport - x:

Bajnokavatás (Minifoci)

A kézdivásárhelyi Shot And Go csoport befejezte küzdelmeit. Az utolsó forduló eredményei: Valvex—Novo 2—7, Sasok—Secuiana 4—5, Nagy Mózes—Goldim Scobar 0—3, Polmex—Perkő 4—4.