Visszakapott erdő

2009. április 15., szerda, Közélet

Kézdivásárhely a Bákó megyei Szaláncfürdő (Slănic Moldova) közigazgatási területén 2004 júniusában visszakapott az 1968-as megyésítéskor átkerült erdeiből 1456 hektárt.

A visszaszerzett erdőt a kézdialmási Veresvíz Magánerdészet gondozza. A legutóbbi földtörvény alapján Kézdivásárhely újabb 137,96 hektár erdőre és erdei legelőre nyújtott be igénylést. Többszöri egyeztetés után a szaláncfürdői földtulajdonjog-megállapító bizottság márciusban jóváhagyott 88,9 hektár erdőt, a fennmaradt 49,06 hektár legelőről még nem döntöttek, de remélhető, hogy Kézdivásárhely azt is visszakapja. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2009-04-15: Közélet - x:

Piros tojás helyett fülbevaló

Különös ügyben riasztották húsvét másodnapján a kézdivásárhelyi rendőrséget: a 38 éves B. Sándor helybeli lakos piros tojás helyett fülbevalóval távozott az egyik helyről.
2009-04-15: Közélet - x:

Buszon a tantestület

Majdnem minden negyedik háromszéki pedagógus naponta ingázik városról falura, illetve fordítva, ami nagyságrendben azt jelenti, mintha a megye négy legnagyobb középiskolájának teljes tantestülete utazó tanár lenne.